DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Olyan jó vagyok, mint Leclerc

A Formula-2 tavalyi bajnoka nem fél attól, hogy a Williams eredménytelensége őt is a mélybe húzná. Életútját Charles Leclerc-éhez hasonlítja és tudja, hogy tavaly legyőzte a most remeklő újoncokat.

A Ferrari monacói pilótája jókor volt jó helyen, újoncként elhódította a GP3 és a Formula-2 bajnoki címét is, mielőtt tavaly az Alfa Romeo-Sauber istállóhoz került. Egyetlen évad során sikerült meggyőznie a Scuderia vezetőségét, hogy juniorpilótájukat idén már az anyacsapathoz szerződtessék. Egyáltalán nem is vallott szégyent, két futamgyőzelem mellett számos pole-pozíciót gyűjtött be és év végén jobb eredménnyel zárt, mint Sebastian Vettel.

Egyetlen év késéssel ugyanezt a mutatványt húzta elő George Russell is, aki a GP3 és a Formula-2-es bajnoki elsőséget is első évében megszerezte. A brit pechjére azonban az őt szerződtető Williams minden idők legpocsékabb konstrukciójával állt elő, az autó stabilan a leglassabb volt a mezőnyben és a pontszerzés sem sikerült, egyedül neki a mezőnyből, pedig döntő többségében gyorsabb volt rutinosabb csapattársánál, Robert Kubicánál.

Az F2-ben még maga mögé utasította a mezőny két másik újoncát (Norrist és Albont), most azonban esélye sem volt ellenük. „A Mercedesnél és a Williamsnél is tökéletesen tisztában van mindenki azzal, hogy tavaly Landót és Alexet is legyőztem. Egyébként is pontosan ugyanazt az utat járom be, mint Charles Leclerc” – ecsetelte véleményét George Russell.

Ugye ismerős a három arc mindenkinek?


„Megnyerte a GP3-at, rá egy évre én is megnyertem, győzött a Formula-2-ben, rá egy évre én is győztem. Charles-nak már van egy csomó pole-pozíciója és versenyeket is nyert, Alex és Lando is kiváló munkát végez, ennek én csak örülni tudok. Igazából azt szeretném, ha minél jobban szerepelnének, mert az engem is jobb színben tüntet fel.”

„Sajnos itt egyelőre nem tudom megmutatni, mire is lennék képes, de azt hiszem, tavaly már megmutattam, mit is tudok ezek ellen a fiúk ellen. Ha ők gyengébben mentek volna idén, nem lenne akkora elismertségem” – utalt a fiatal brit arra, hogy a Mercedes csapatfőnöke nemrég kijelentette, hogy számukra már nem kell bizonyítania Russellnek, biztos abban, hogy a közeljövőben a Mercedes gyári istállónál lesz helye.

Addig viszont még legalább egy nehéz szezon vár George Russellre, ahol legjobb várakozásai szerint is legfeljebb a középmezőnyben csatázhat a pontszerző helyekért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: