DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen: Nem megyek Leclerc mellé a Ferrarihoz

Elégedett a Red Bull idei fejlődésével, de egyébként sem jelent számára opciót, hogy nagy riválisa, Charles Leclerc mellé igazoljon a Ferrarihoz a közeljövőben. Két dudás egy csárdában lenne.

Hatodik szezonját kezdi meg jövőre a Formula-1-ben a még mindig csak huszonkét esztendős Max Verstappen. Tavalyhoz képest idén sokkal megfontoltabban versenyzett a holland, a Red Bull-Honda pedig öles léptekkel zárkózott fel a gyengébb idénykezdést követően. Három futamgyőzelem sült ki ebből már az együttműködés első évében és akár több is lehetett volna.

Verstappen rendkívül elégedett a csapat és a japán gyártó által mutatott kiváló fejlődéssel és 2020-ban már a világbajnoki címet célozza meg. A jövő év végén szinte minden élpilótának lejár a szerződése (Charles Leclerc kivételével) és kétséges, ki hol folytatja. Az már több dolog miatt is biztosnak tűnik, hogy a Scuderia által – a csalási vádaskodás óta különösen - nem kedvelt holland nem megy a vörösökhöz.

Verstappen nem kíván Leclerc csapattársaként versenyezni


Bár Vettel jövője finoman szólva is kétséges a Ferrarinál, úgy fest, ha távozni is kényszerül, nem Verstappent hozzák a helyére. „Hogy Leclerc csapattársa legyek a Ferrarinál? Nem hinném, hogy ez meg fog történni. Igaz, elég jól kijövök vele, de ez kőkemény versenyzés, ami része a játéknak” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a Ziggo Sport adásában.

„Ugyan neki személyesen nincs befolyása arra, hogy kapnék-e ülést a Ferrarinál, vagy sem, de semmiképp nem gondolom, hogy ez meg fog történni. Nem szerencsés dolog két potenciális elsőszámú pilótát egyszerre szerződtetni. Márpedig ő nem egy lassú pilóta, ugye?” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: