DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica legbelül érzi, hogy F1-es pályafutásának vége

Szenzációként hatott bő egy éve, amikor a Williams bejelentette, Robert Kubica 2019-ben visszatér a mezőnybe. Csak egy szezonig tartott a csoda, a lengyel pedig érzi, hogy valószínűleg ennyi volt.

Nem a legszerencsésebb pillanatban kapott nyolc év kihagyás után állandó szerződést a Formula-1-ben Robert Kubica, a Williams ugyanis története legpocsékabb versenygépével jelentkezett az idei szezonban. Az is kész csoda, hogy a 2011-es ralibalesete után most először versenyző lengyel egyetlen pontocskát össze tudott kaparni a messze leglassabb autóval.

Már néhány hete hivatalosan is tudni lehet, hogy Nicholas Latifi váltja Kubicát a grove-i istállónál. A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese már korábban tudta, hogy nem lesz maradása a gárdánál, teljesen nem mondott még le arról, hogy még egyszer visszatérhet, de reálisan nézve úgy érzi, szűk két hete Abu Dhabiban utoljára versenyzett a Formula-1-ben.

A gyenge Williams nem könnyítette meg Kubica dolgát idén


Nemrég a DTM-ben tesztelt, de vajon lehet-e még számára visszaút a száguldó cirkuszba? „Az életben sosem tudhatunk biztosan semmit előre. Ha a jövőben nem jelenek meg a paddockban, akkor nagyon kevés esélye van a visszatérésnek, ha gyakrabban tűnök fel, akkor viszont bármi megtörténhet” – nyilatkozta Robert Kubica az Autosport című lapban.

„Ha nem álmodozom és reálisan nézem a dolgokat, akkor azt kell mondanom, sokkal nagyobb esélye van annak, hogy két hete versenyeztem utoljára, mint annak, hogy valaha újra F1-es autóban fogok vezetni. Ezek a reális kilátásaim a jövőre nézve.”

„De az elmúlt nyolc-tíz év komoly lecke volt számomra. Akkor ugyanis minden az én irányításom alatt volt, tovább három évre megvolt már a szerződésem, hogy versenyezhetek az F1-ben. Aztán egy kórházban végződött a történet, testem egyik fele szétroncsolva és lebénulva, kis híján az életem is ráment (a balesetre)” – emlékezett vissza Kubica, aki ennek köszönhetően még inkább megbecsüli azt, amit sikerült azóta elérnie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: