DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Berger: Vettelnek végre támadnia kell

Feltűnően gyengén sikerült Sebastian Vettel 2019-es éve, Charles Leclerc érkezésével már vezérpilóta szerepkörét is elvesztette. Bár sokan úgy gondolják, hamarosan visszavonul, még lehet egy dobása.

Formula-1-es pilótaként tíz futamgyőzelmet aratott Gerhard Berger és olyan pilótákkal versenyzett egy csapatban, mint Ayrton Senna, Jean Alesi, Michele Alboreto, vagy éppen Nigel Mansell. Csapatfőnökként jól ismeri Sebastian Vettelt, a Toro Rosso egyetlen futamgyőzelmét is együtt ünnepelték Monzában, 2008-ban.

Az akkor még fiatal titánként egyre inkább feltörekvő Sebastian Vettel karrierje most azonban zátonyra futhat, ha nem vigyáz. Tom Coronel szerint már nincs is mit tennie a négyszeres világbajnok németnek, pályafutása idén végképp félresiklott. Nem ért ezzel egyet Gerhard Berger, ám azt ő is érzi, hogy Vettelnek rá kell kapcsolnia, ha nem akar végképp a partvonalon túlra kerülni.

„Valamilyen szinten előnyt is jelent, hogy a Ferrarinál két ilyen remek élpilóta versenyez, ugyanakkor ez veszélyeket is hordoz magában, mert valakinek kezelnie kell a két alfahímet. De ha visszatekintünk a korábbi évtizedekre, a sikeres istállóknál ez mindig összejött” – ecsetelte véleményét Berger a Servus TV adásában.

Vettel járt már mélyebben is, Monza után


„Frank Williams is rengetegszer rendelkezett a két leggyorsabb autóval és képes volt kezelni, Enzo Ferrari szintén óvatosan, de mindig nyomást helyezett az elsőszámú pilótára, fellebbentve a lehetőségét annak, hogy második számúvá teszi, ha nem teljesít jól.”

„A Ferrarinál Leclerc jelenti az ifjúságot, ő az új generáció, Vettelnek pedig ez ellen védekeznie kell. Most már bizonyára egyértelművé vált számára, hogy mindent meg kell tennie, hogy megállítsa csapattársát. Profitálnia kell abból, hogy ő már négyszeres világbajnok, de helyzete a következő idényben csak tovább nehezedik.”

„Leclerc ugyanis gyors és éhes és idén már be is lopta magát az olaszok szívébe. Ezért jövőre Sebastiannak teljes támadó üzemmódba kell kapcsolnia” – tekintett előre Gerhard Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: