DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coronel: Vettel karrierjének vége

A korábbi WTCC-pilóta, Tom Coronel és Robert Doornbos egy kisebb vitába keveredtek Vettel teljesítményét illetően egy interjúban, ugyanis előbbi szerint Vettel karrierjének leáldozott.

Az idén a Ferrarihoz kerülő Charles Leclerc 24 ponttal és egy pozícióval végzett Sebastian Vettel előtt, aki sokak szerint élete leggyengébb évét produkálta, egyesek szerint pedig már nincs is innen visszaút a német számára.

Tom Coronel, aki korábban a WTCC-ben vitézkedett, illetve Robert Doornbos volt F1-es között nézeteltérés is alakult ki a Ziggo Sport felvételén, mivel Coronel szerint Sebastian Vettel idén megásta a saját sírját, melybe Leclerc bele is taszította.

„Egyszerű! Vettel karrierjének vége! Ennyi volt, már tavaly is láthattuk, hogy Hockenheimben egyedüliként csapta falnak az autóját az élről, miközben ő volt a Ferrari vezére. Aztán most érkezik egy fiatal, akivel végre kockázatot mert vállalni a Ferrari, ő pedig le is győzi a németet” – mondta Coronel.



Az egykori WTCC-s szerint innen már nincs is visszaút a csúcs felé Vettel számára: „Ha ilyenek történnek, akkor már nem vagy idevaló. A karrierje véget ért, és jobb, ha még most megáll, mielőtt még rosszabbra fordul az egész helyzet.”

Azonban Doornbos, aki korábban a Minardi és a Red Bull színeiben is versenyzett az F1-ben nem így látja: „Leclerc a szombati napok embere lett a hét pole-jával. A szezon elején ez a mérleg nagyon is az ő oldala felé billent, de aztán Sebastian néhány briliáns versenyt futott. Egészen drámaian alakult a szezonja Leclerc-éhez képest” – védte meg Vettelt Doornbos.

Coronel ezek után azt kérdezte a volt F1-estől: „Ki is szerzett több pontot? Leclerc!” Doornbos azonban visszavágott: Ő még csak egy gyerek. Szóval szerinted ha valaki kevesebb pontot szerez a csapattársánál, már haza is kellene mennie?” – zárta Doornbos a kettejük között kialakult kisebb nézeteltérést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: