DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber: Ez volt Vettel legrosszabb éve

A korábbi csapattárs szerint a német ferrarisnak egy olyan dologgal kell megküzdenie, amivel a riválisainak nem - nagyon kemény holtszezon vár Vettelre, ha vissza akar térni korábbi státuszába.

Nagyon nehéz szezonon van túl Sebastian Vettel, hiszen a Ferrarin belül alulmaradt a fiatal Charles Leclerc-rel szemben és a hibái miatt is rengeteg kritikát kapott. Ő maga ugyan úgy érzi, hogy nincs szüksége nagy változtatásra, csak kisebb módosításokra, de korábbi csapattársa, Mark Webber kimondta, amit nagyon sokan gondolnak: ez volt Vettel eddigi legrosszabb éve, nincs ezen mit szépíteni.

"Ez volt a legrosszabb szezonja és nagyon nagy csatát kell vívnia, ha vissza akar térni jövőre" - mondta Webber a Channel 4 kérdésére. "Szerintem ez az eddigi legnagyobb holtszezon a karrierje során. Ő egy győztes és egy harcos, de nem a legjobb a tanácsok megfogadásában. Szerintem ismeretlen terep számára az, hogy el kell fogadnia mások tanácsát, de így a karrierje vége felé szerintem ezt kell tennie azoktól, akik voltak már hasonló helyzetben."

00117022_804



Az ausztrál expilóta szerint egyébként Vettelnél a motivációt, az elkötelezettséget is újra kell éleszteni, mert ezzel lehetnek valamelyest gondjai. "Rá kell jönnie, hogyan tud rátalálni a szenvedély és energia új szintjére. Most már három gyermeke várja otthon, lesz 22 Formula-1-es futam. Nekem nincs gyerekem, de ez komoly kihívást fog jelenteni számára és néhány riválisának nincs meg ez" - magyarázta.

Óriási kérdés, hogy Vettel mit ismer fel és mit tesz meg azért, hogy visszaállítsa kissé megtépázott renoméját - ha ez nem sikerül, valószínűleg tényleg közel kerül(het) a visszavonuláshoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: