DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel szerint ő tudja, hogyan kell vezetni

A Ferrari német F1-es pilótája beismeri, hogy itt-ott javulnia kell, de szerinte nincs szó semmi nagy, vagy alapvető dologról, csak a részletekről. Nem ugyanaz, aki tíz éve volt.

Pályafutása egyik legnehezebb szezonját teljesítette Sebastian Vettel, aki már 2018-ról átívelően rengeteg hibát követett el és végül a pontszámokat, valamint az időmérős eredményeket tekintve kikapott csapaton belül Charles Leclerc-től. A német pilóta a legrosszabb év végi eredményét érte el, mióta a Ferrarihoz szerződött.

"Szerintem őszintén mondhatom, hogy mindig azt csináltam, amit tudtam. Elég régóta vagyok már itt, hogy beismerjem: itt-ott jobb munkát kellett volna végeznem és tudom, hogy az én részemről van még ennél több is benne" - idézi Vettel erre adott reakcióját a MotorsportWeek.com.

sebvet5



"Az világos, hogy először magamba kell néznem, megtalálni azokat a pontokat, amiket szerintem meg kell határozni. Szerintem vannak dolgok, amiket jobban tudok csinálni és tudom, hogy jobban tudom csinálni őket, szóval először ezekre kell odafigyelni és a következő szezonban jobban megoldani" - tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Vettel szerint ezek nem nagy dolgok, inkább apróságok. "Nem agysebészetről van itt szó, mindig a részletek számítanak, kisebb változtatások, semmi nagy és jelentős. Nem kell máshogy vezetnem az autót, tudom, hogy hogyan kell vezetni. Mind együtt dolgozunk azon, hogy fejlesszük az autót, hogy megpróbáljuk gyorsabbá tenni mindkettőnk számára, de először mindig magunkba kell nézni. Nem ugyanazokat csinálom, mint tíz évvel ezelőtt, változtam és szerintem előnyömre, de mindig vannak dolgok, amiken lehet javítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: