DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumacher: Mindig is apám marad a legnagyobb versenyző

Bár több szakember is úgy gondolja, Lewis Hamilton a valaha volt legjobb F1-es pilóta, Mick Schumacher nem osztja a véleményüket. Szerinte mindig is Michael Schumacher lesz a legnagyobb.

Lewis Hamilton győzelmi sorozata egészen páratlan az elmúlt hat évben. Hatból öt világbajnoki címet begyűjtött (előtte a McLarennel és a gyári Mercedesszel hét próbálkozásból csak egyszer sikerült ez, 2008-ban), a hibridérát egyelőre feltűnően uralja a Mercedes istálló, azon belül is leginkább a hatszoros világbajnok brit dominál.

A hétszeres világbajnok német legenda fia szerint se Hamilton, se más nem érhet édesapja nyomába, bár ebben nyilván saját, szubjektív látásmódja is benne van. „Nem volt egyetlen különleges pillanat sem kisebb koromban, amikor hirtelen döntöttem volna el, hogy édesapám nyomdokaiba akarok lépni. Kétéves koromtól gokartoztam, négyéves koromtól pedig motorozok” – emlékezett vissza a húszéves Mick Schumacher, aki 2021-ben már az F1-ben szeretne ülést kapni.

Mick Schumacher számára mindig is édesapja marad a legnagyobb


„Szinte születésem óta előttem lebegett, hogy a száguldó cirkusz és az autóversenyzés részese leszek, nem is láttam magam előtt mást. Szeretem ezt a sportot, ahogy a vezetést és a győzelmeket is.” Fernando Alonso éppen a napokban nyilatkozott úgy, hogy szerinte Lewis Hamilton már minimum egy szintet képvisel Michael Schumacherrel.

„Számomra most is apám a legjobb és mindig ő is marad. Ő volt az első, aki elérte ezt a bravúrt (a hét világbajnoki címet) és azért is a hősöm lesz, mert ő az édesapám, a sport legendája, akit nagyon szeretek” – fogalmazott Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: