DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Hamilton minimum Schumacher szintjén van

Csapattársakként nagyon nem jöttek ki egymással, de azóta bő egy évtized eltelt. Fernando Alonso már egy polcra rakja Lewis Hamiltont Michael Schumacherrel, de eredményt nem hirdet köztük.

Amikor 2006-ban Fernando Alonso már a második világbajnoki címét szerezte a Renault-val, senki nem hitte volna, hogy 2018-ban úgy vonul majd vissza, hogy a következő tizenhárom szezonban egyetlen egyszer sem sikerül újra elsőként végeznie az összetett pontversenyben.

Most azonban már ott tartunk, hogy a 2014 elején még csak egy bajnoki elsőséggel rendelkező Lewis Hamilton már hatszoros világbajnok és Mark Webber szerint jövőre meg is szerzi a hetediket, amivel beállítja Michael Schumacher megdönthetetlennek tartott rekordját.

Alonso szerint Hamilton is tudja, amit Schumacher tudott


A kétszeres világbajnok spanyol is csak az elismerés hangján szól a brit ász teljesítményéről. „Bámulatos, amit Lewis az utóbbi időben a Formula-1-ben művel. A pilóta és a csapat kombinációja elképesztően domináns. Szerintem az idei bajnokság nem is volt olyan könnyű számára, a Ferrari és a Red Bull is az idény bizonyos részein kifejezetten erősnek mutatkozott” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso a Channel 4 adásában.

„Úgy gondolom, nagyon nehéz lenne megmondani, hogy Hamilton vagy Schumacher a jobb, de azt hiszem, Lewis legalább egy szinten van Michaellel. Hogy egy év múlva a Ferrarihoz szerződik-e? Csak rajta múlik a válasz. Valószínűleg minden lehetőséget számba vesz és úgy fog határozni. Úgy gondolom, azért bejön a képbe a lojalitás is, hogy ragaszkodni fog a Mercedeshez, kiváló eredményeket értek el együtt a csapattal” – fogalmazott Alonso, aki egyébként Max Verstappen harcias versenyzését szereti a legjobban nézni a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: