DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Verstappent a legjobb nézni az F1-ben

A kétszeres világbajnok spanyol szerint eldönthetetlen, ki a legjobb a jelenlegi Formula-1-es mezőnyben, de Max Verstappen állandó támadó felfogását nagyon kedveli és a nézők ugyanígy vannak ezzel.

Nem olyan véget ért (?) Fernando Alonso Formula-1-es pályafutása, amilyet a kétszeres világbajnok tudása alapján megérdemelt volna. 2018 végén ráunt a folyamatos sikertelenségre, valamint arra, hogy a száguldó cirkuszban huzamos ideje csak egy istálló nyerhet. A terepralizásban viszont újra megtalálta szenvedélyét és győzelmi vágyát, a napokban éppen meg is szerezte első dobogós helyezését ebben a versenyágban.

„Kifejezetten motivál, hogy győzelmi vágyam miatt újabb és újabb kategóriákat próbáljak ki. A Formula-1-ben jelenleg sajnos csak egyetlen autó nyerhet és februárban pontosan tudhatja mindenki, hogy ki lesz az első és ki lesz a tizenegyedik és a tizenharmadik” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso az El Confidencial című lapban.

Alonso kedveli Verstappen támadó felfogását


„A Dakar hatalmas kihívás, nagyon nehéz megnyerni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ugyanazon a szinten vagyok, mint a versenyág specialistái, például Peterhansel, Carlos Sainz, vagy éppen Al-Attiyah. Lehetetlenség is lett volna hat hónap alatt ilyen szintre fejlődnöm, de a felkészülés során emberként és versenyzőként is rengeteg új élménnyel gazdagodtam.”

„Hogy ki a legjobb versenyző jelenleg a Formula-1-ben? Nincs legjobb versenyző. Lehetetlen mindenbe belelátnunk és mindent mélyen megvizsgálnunk. Csak évek múltán derül ki az, hogy ki is a jobb. Mostanában Max Verstappent szeretem leginkább követni, mert állandóan támadó üzemmódban van, ami nagyon jó a nézőknek is” – fogalmazott Alonso, aki hozzátette, hogy ő maga viszont nem mindig versenyzett támadóan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: