DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Webber: Jövőre is Hamilton fog győzni

A kilencszeres futamgyőztes ausztrál szerint Lewis Hamilton jövőre is be fogja söpörni az egyéni világbajnoki címet a Formula-1-ben, a konstruktőröknél azonban a Ferrari legyőzheti a Mercedest.

2019 második felében helyenként már képes volt villantani a Ferrari és a Red Bull-Honda is, de összességében az Ezüst Nyilak verhetetlennek bizonyultak, a huszonegy futamból tizenötször a Hamilton-Bottas kettős valamelyik tagját intették le elsőnek. Bár Toto Wolff csapatfőnök úgy gondolja, 2020-ban már biztosan nem fognak dominálni, Mark Webber szerint Hamiltonnak meglesz a hetedik cím.

„Amennyiben Charles Leclerc és Sebastian Vettel képes lesz folyamatosan a legjobbját nyújtani és rendszeresen erős pontszerző helyen végezni, akkor a Ferrari esélyei egész jónak tűnnek a gyártók bajnokságának elhódítására. Ugyanakkor továbbra is úgy gondolom, Lewis Hamilton fog uralkodni és végül megnyeri újabb világbajnoki címét” – ecsetelte véleményét Webber a Formule1 hasábjain.

Mark Webber favoritja jövőre is Lewis Hamilton


„A Ferrarinál inkább Leclerc-rel számolok, a Red Bull-Honda vezére pedig egyértelműen Max Verstappen. Már nemigen képezi vita tárgyát, mit is tud a holland, már jócskán nevet szerzett magának a Formula-1-ben és nagy tűzzel vezet.”

„Alig várom, hogy lássam, vajon Hamilton valóban képes lesz-e beállítani Michael Schumacher csúcsát hét világbajnoki címével, ehhez szerintem Leclerc-en és Verstappenen keresztül vezet az út” – fogalmazott Webber, aki korábban a Red Bullnál töltötte pályafutása legnagyobb részét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: