DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff: Már jövőre sem fogunk uralkodni, a McLaren is veszélyes

A Mercedes csapatfőnöke arra számít, hogy 2020-ra teljesen kiegyenlítődnek az erőviszonyok és a három élcsapat mellé teljesen felzárkózik a McLaren is. Egyik istálló sem fog dominálni jövőre.

A 2017-es és 2018-as, legalább részben izgalmasabb világbajnoki küzdelem az idei évben teljesen elillant, a Mercedes olyan mértékben uralta a szezon első felét, hogy nem is volt kétséges, hogy Lewis Hamilton újabb világbajnoki címet zsebel be. Ez valóban így is történt, a Red Bull nyáron, a Ferrari pedig ősszel kezdett csak éledezni.

Ettől függetlenül az Ezüst Nyilak huszonegy futamból tizenötöt megnyertek, hármat a Ferrari, hármat pedig Max Verstappen vitt el a Red Bull-Hondával. A csapatversenyben a Mercedes kétszázharmincöt pontot vert a második helyezettre, kijelenthető, hogy a riválisok hatalmas vereséget szenvedtek.

A Mercedes csapatfőnöke már a McLarentől is tart jövőre


A német gyári istálló főnöke azonban arra számít, ez jövőre nagyon nem így lesz. „Mindig is azon az állásponton voltam, hogy békén kell hagyni a szabályokat és akkor egy idő után komoly kiegyenlítődés figyelhető meg. De legalábbis sokkal nagyobb eséllyel zárkózik fel a többi csapat, mintha állandóan változtatgatunk a szabályokon, bevezetünk új dolgokat és megnézzük, mi történik” – ecsetelte véleményét Toto Wolff.

„El kell ismerni, hogy jelenleg három istálló képes futamokat és talán világbajnoki címet is nyerni, ha összeállnak a dolgok. A McLarenre azonban oda kell figyelni, fantasztikus mértékű teljesítménynövekedésre voltak képesek, véleményem szerint egészen odaérhetnek az élre, de legalábbis annak közvetlen közelébe.”

„Jövőre sokkal nehezebb szezonra számítok, nem hinném, hogy innentől bárki is képes lenne arra, hogy 10-12 futamgyőzelmet arasson. Természetesen igyekezni fogunk kijavítani gyengébb pontjainkat és továbbra is jól teljesíteni” – tekintett előre Wolff, aki négyes csatára számít az élmezőnyben a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull és a McLaren részvételével. A wokingiak pilótapárosa igen erős, úgyhogy a vezetői képességekkel nem lesznek gondok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: