DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Két századon múlt a McLaren házi időmérős csatája

11-10 arányban nyerte a kvalifikációkat idén Lando Norris Carlos Sainzcal szemben. Végső sorban azonban nem a spanyolt, hanem Lewis Hamiltont akarja legyőzni.

Egészen úgy tűnt, hogy Carlos Sainznak áll a zászló Abu Dhabiban a McLarenen belül: a második szabadedzéstől fogva végig előrébb végzett csapattársánál, Lando Norrisnál. A Q1-ben és Q2-ben is ő zárt jobb pozícióban, és a Q3-as első próbálkozása is gyorsabb volt, a nagycsapatok mögötti pole-pozícióban, a hetedik helyen állt.

Norris a legutolsó szombati gyorskörön fordított, és előzte meg csapattársát mindössze 0,023 másodperccel. Ezen az eredményen múlt, hogy 11-10 arányban ő végzett előrébb az időmérők többségén házon belül. Abu Dhabiban az időmérőn Norris lett a hetedik (holnap hatodik pozícióból rajtolhat), Sainz kilencedik: a kis különbség ellenére Daniel Ricciardo még befért közéjük.



„Mindenki csak ezt mondta eddig nekem, hogy szép munka a 11-10-es kvalifikációs arány” – mondta a Sky Sports adásában vidáman Norris. „Nagyon boldog vagyok. Biztosíthatok mindenkit, hogy nehéz dolgom volt. Elkövettem egy hibát, két hellyel voltam lejjebb, ezért örülök, ami történt. Jó kör volt, amelyen nem hibáztam nagyot. Nem volt életem köre, sem csodálatos, de azért erős volt. Irányításom alatt tartottam a gumikat és nem pördültem meg.”

Bár a bajnokságban Sainznak kétszer annyi pontja van, mint csapattársának – a spanyol hetedik 95 egységgel, Norris 11. csupán 45-tel –, az időmérős mérleg jelzi az újonc potenciálját. A végső célpont azonban nem Sainz számára.

„Még mindig hosszú út áll előttünk, 1,6 másodpercre vagyunk Lewis Hamiltontól. Idén állandóan jobbak lettünk. A Renault stabilabb volt, de amikor össze tudtuk rakni, hatodik vagy ötödik helyeket hoztunk” – beszélt arról Norris, hogy a konstruktőri negyedik pozíciót magabiztosan megszerző McLaren a jó úton halad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: