DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

2021-re minden felbolydulhat... vagy mégsem?

Alig fejeződött még be a 2019-es esztendő, de máris rengeteg szakértő számolgat, mi történik 2021-ben. A szabályváltozások komoly pilótamozgást hozhatnak magukkal, de lehet, hogy minden marad.

Max Verstappen az FIA díjátadó gáláján egyértelműen kijelentette, hogy jövőjét illetően minden attól függ, hogy kezdődik számára a 2020-as év. Ha a Red Bull-Honda már a kezdetektől versenyképes autóval áll elő, amivel harcolhat a világbajnoki címért, akkor szinte biztosan meghosszabbítja jövőre lejáró szerződését.

Ugyanakkor hetek óta beszédtéma, hogy Lewis Hamilton jövő év végén a Ferrarihoz igazolhat, helyét pedig a holland vehetné át a Mercedesnél. Verstappen jelenlegi csapatfőnöke szerint viszont egyáltalán nem biztos, hogy az élpilóták istállót váltanak, mivel mindhárman vezérek lehetnek csapaton belül és ezt nem valószínű, hogy szívesen feladnák.

Verstappen, Hamilton és Leclerc - bármelyik csapat szívesen látná őket saját soraiban


„Max nagyon boldog ebben a gárdában, mi pedig szintén nagy örömmel vesszük, hogy itt versenyez. Kifejezetten illik a csapatunkba. Úgy tudom, minden kiemelkedő tudású pilótának lejár a szerződése jövő év végén, de egyáltalán nem lepne meg, ha úgy érne véget a történet, hogy mindenki marad a helyén” – idézi Christian Hornert a Motorsport.com szakoldal.

„Szerintem Charles Leclerc nem megy el a Ferraritól, Lewis (Hamilton) egyértelműen nagyon elégedett jelenlegi környezetével és pontosan ugyanez a helyzet Maxszel is” – tette hozzá Horner. Érdemes lesz jövőre figyelni, ha változás történik, ki dönti fel az első dominót. Lewis Hamilton döntésétől nagyon sok függ majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: