Steward
Vaszilykó Péter
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 4. szombat
F1

Verstappen: A jövőm szempontjából nagyon fontos lesz az idénykezdet

Harmadik helyen végzett Max Verstappen az év végi összesítésben. A díjátadón azonban hangsúlyozta, egyéves szerződéssel rendelkezik és a folytatás attól függ, mi történik az év elején.

2021-re teljesen felbolydulhat a Formula-1, ez igaz a csapatok közti erősorrendre és arra is, melyik ász melyik istállónál vezet majd. Max Verstappen idén mérsékelten kezdte az évadot, aztán egyre jobban belelendült. Végül három futamgyőzelmet aratott, de kicsivel kevesebb balszerencsével ez akár négy-öt is lehetett volna.

Jövőre még biztosan a Red Bullnál versenyez, de hogy utána mi lesz, az már nagy kérdés. „Számomra ez volt az eddigi legjobb évem. Szerintem ez valahol természetes, mivel az előző években begyűjtött tapasztalat sokat segített nekem idén” – mondta el Max Verstappen az FIA díjátadó gáláján.

„Idei csomagunk a szezon kezdetén nem volt éppen a legjobb, eléggé szenvedtünk. Az elején még nem csatázhattunk a futamgyőzelmekért, de még a dobogós helyek megszerzése is elég nehéz volt. Igyekeztem a lehető legegyenletesebb teljesítményt nyújtani.”

Ha a Red Bull-Honda nem lesz versenyképes, nem valószínű, hogy Verstappen ott marad


„Csak remélni tudom, hogy jövőre ennél is versenyképesebbek leszünk, pontosan tudjuk, hogy már a legelejétől kiemelkedően jól kell mennünk ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcolhassunk. Mindent ennek rendelünk alá, nem lesz könnyű, de megpróbáljuk.”

„Még egy év maradt hátra a szerződésemből. Megnézzük, hogyan zajlik majd a jövő év eleje és onnantól már én is jobban látom, mi történhet később. Hogy képes lehet-e a Red Bull-Honda egy világbajnok autót adni nekem? Hát, pontosan ebben hiszek, ezért vagyok a csapatban. Korábban már megmutatták, hogy meg tudják csinálni, úgyhogy ez nem csak hiú ábránd részemről.”

Nem lesz könnyű dolgunk, nagyon erős riválisaink vannak, mindent megteszünk. Kifejezetten fontos év előtt állunk, aztán meglátjuk, mi történik utána” – fogalmazott sejtelmesen Verstappen, akiről jó ideje az a hír járja, ha jövőre sem tud a Red Bull-lal a bajnoki címért harcolni, akkor továbbáll a Mercedeshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?