DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso 2021-ben a Renault-val térhet vissza?

Ugyan 2018 végén távozott a Formula-1-ből a spanyol ász, korántsem biztos, hogy véglegesen. Martin Brundle elárulta, hogy Alonso elismerte neki nemrég, hogy 2021-ben szeretne visszatérni.

Dicstelen véget ért Fernando Alonso pályafutása a Formula-1-ben, amikor a tavalyi év végén egy rettentően szenvedő McLarenből szállt ki Abu Dhabiban, még pontot sem sikerült szereznie. Azóta a McLaren jelentősen feljavult, idén stabilan a negyedik erő lett a mezőnyben, ennek ellenére az a hír járja, hogy ha másfél év múlva Alonso visszatér, azt nem a McLarennél teszi.

A spanyol nem is tervezte, hogy 2020-ban is a mezőny tagja lesz, mivel a jelenlegi szabályozás mellett pontosan tudja, hogy a három élcsapaton kívül senki másnak nincs esélye futamot nyerni, de többnyire dobogóra állnia sem nagyon. Szűk másfél év múlva azonban nagyot változhat a kép, köszönhetően az új szabályoknak.

Alonso a jelek szerint mégis visszavágyik az F1-be


„2021 lesz az az év, amikor minden lehetséges, az új, átfogó szabályozás nagyon megkeverheti a lapokat. Meglátjuk, milyen lehetőség adódik” – nyilatkozta sokat sejtetően Fernando Alonso az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén a Sky Sports televíziónak. A csatorna szakértője, Martin Brundle azonban többet is tud a spanyol terveiről.

„A McLarennél most teljesen rendben van a csapatszellem a jelenlegi két pilótával (Carlos Sainz és Lando Norris), nem hinném, hogy az istálló ezt meg akarná bolygatni. A rajtrácson beszélgetve Alonso elmondta nekem, hogy 2021-ben valóban szeretne visszatérni a Formula-1-be, ezért úgy gondolom, ezt legvalószínűbb, hogy a Renault-val teszi meg” – ecsetelte véleményét a Sky Sports szakértője, az egykori F1-es versenyző. A francia gyári istálló főnöke szerint motorjuk már a legjobb a mezőnyben, ez jól jöhet a veterán spanyolnak.

„Persze mindenki az új, fiatal tehetségekre összpontosít ebben a sportágban, de azért nem tolonganak a Leclerc-ek és a Verstappenek, hogy az F1 ajtaján kopogtassanak. Ne feledjük, hogy a Red Bull juniorprogramja is problémákkal küszködik” – tette hozzá Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: