DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Hamilton már most is Ferrari-pilóta

Napok óta arról szólnak a hírek, hogy a vörös istálló 2021-től szerződtetni akarja a hatszoros világbajnokot. Sebastian Vettel vicces utalást tett arra, hogy semmi nem változna ezzel Hamilton életében.

Az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén pendítette meg először Mattia Binotto, hogy szívesen látná a rivális istálló vezérpilótáját a Scuderia kötelékében 2021-től és örül, hogy jövő év végén lejár a brit ász szerződése. Nem sokkal később mindkét fél elismerte azt is, hogy már túl is vannak néhány puhatolózó tárgyaláson.

A Mercedes csapatfőnöke kijelentette, hogy egyáltalán nem lepi meg, hogy a Ferrari és Lewis Hamilton kapcsolatban állnak, ugyanakkor természetesen szeretné megtartani az utóbbi hat világbajnokságból ötször az élen végző versenyzőjét. Sebastian Vetteltől is megkérdezték, mit szólna, ha nagy riválisa az olasz istállóhoz csatlakozna.

Hamilton éppen Vettelt váltaná a Ferrarinál a hírek szerint


„Úgy gondolom, ő már most is egy Ferrari-pilóta. Nem igaz? Semmi nem változna. Szerintem, ő egy igencsak jó vevő, már most is több Ferrari van a birtokában” – utalt viccesen Hamilton utcai sportautóira Sebastian Vettel.

Az év végén ismét felerősödtek azok a híresztelések, hogy a négyszeres világbajnok német pilóta visszavonulna a versenyzéstől. „Ilyeneket már a korábbi években is hallottam, már most szabadságon kellene, hogy legyek. Nem tudom, ki indítja el ezeket a spekulációkat, de úgy néz ki, többet tud, mint én. Addig, amíg az újságíróknak van mindig igazuk, a következő hetekben mindig meg fogok ezeken a pletykákon lepődni” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: