DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Örülünk, hogy Hamilton 2021-től szabad lesz

A Scuderia csapatfőnöke nyíltan kimondta, hogy boldoggá teszi a tudat, hogy Lewis Hamiltonnak jövő év végén lejár a szerződése és megszerezhető. Leclerc-Hamilton páros a Ferrarinál 2021-ben?

Egyértelmű, hogy idén felborult a korábban éveken át tartó harmónia a vörös istállónál, miután a halvérű Kimi Raikkönent a fiatal, agilis és igen tehetséges Charles Leclerc váltotta. Bár az év elején egyértelműen lefektették, hogy a négyszeres világbajnok élvez előnyt csapaton belül, az ifjú monacói hamar a fejére nőtt.

Monzától kezdve nem egyszer összekülönbözött a két pilóta, Brazíliában pedig a futam hajrájában össze is ütköztek, aminek eredménye egy csúnya nullázás lett. Az olasz sajtó szerint Daniel Ricciardo a legesélyesebb arra az esetre, ha Vettelnek idejekorán távoznia kellene, ha ugyanis választani kell a két pilóta közül, szinte biztosan Leclerc-re építené a jövőjét az olasz istálló.

Hamiltont 2021-től akár vörösben is láthatjuk


Szinte minden élversenyzőnek lejár a szerződése 2020 végén, így Lewis Hamiltonnak is. A jelek szerint a Ferrarinál erősen gondolkodnak a hatszoros világbajnok megszerzésén. „Hogy szeretnénk-e leszerződtetni Lewis Hamiltont, amennyiben szabad lenne? Lewis kétségtelenül kimagasló tudású versenyző, egyszerűen fantasztikus, amit csinál” – reagált a kérdésre Mattia Binotto.

„Boldoggá tesz a tudat, hogy Lewis 2021-től elérhetővé válhat, de azért, őszintén szólva, túl korai lenne még bármilyen döntést hoznunk. Jelenleg elégedettek vagyunk meglevő pilótapárosunkkal. De az is igaz, hogy a jövő évben eljön majd az az időszak, amikor elkezdünk tárgyalni és felmérni a lehetőségeinket” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: