DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Briatore: Nem jó ötlet Hamilton a Ferrariban

Az egykori csapatfőnök nincs meggyőződve arról, hogy a Ferrari jól járna, ha Lewis Hamiltont valóban leigazolná 2021-től. Charles Leclerc képes hozni a brit szintjét és biztosan nem lenne béke.

Két dudás nem fér meg egy csárdában, erre számtalan példát láthattunk már az utóbbi évtizedekben a Formula-1-ben is. A Scuderia jelenlegi felállása sem éppen a béke szigete Charles Leclerc és Sebastian Vettel között, ha pedig a világbajnoki címért folyt volna a csatározás, vélhetően még inkább elfajult volna kettejük viszonya.

Lewis Hamiltonnak is meggyűlt a baja időnként a harcias Nico Rosberggel, 2017 óta azonban csapaton belül nem kell aggódnia, a Mercedes ugyanis nem igazán burkoltan többször is felvállalta, hogy valóban az azóta hatszoros világbajnokká váló brit ászt részesítették előnyben.

Hamilton és Alonso sem fértek meg sokáig egymás mellett 2007-ben


Egyre erősödik a híresztelés, hogy Hamilton a Ferrarihoz igazolhat, a felek hivatalosan is elismerték, hogy idén már tárgyaltak egymással. Ha valóban megtörténne, hogy 2021-től egy csapatba kerülne Charles Leclerc és Lewis Hamilton, akkor az Flavio Briatore szerint nem sok jót eredményezne a vörös istálló számára.

„Lewis Hamilton nagyszerű pilóta. De én még várnék az olaszok helyében, mert a Ferrarinak már van egy ugyanilyen értéket képviselő versenyzője, Charles Leclerc. Márpedig azonos csapatban két egyforma képességű sztár nagy rizikót vonna magával, ahogy azt például idén is már megtapasztalhattuk Vettel és Leclerc között” – utalt a Scuderián belüli csatározásra Briatore.

„Azt se feledjük, hogy az elmúlt években a Mercedes kiemelkedő teljesítményét kihasználva Hamilton kifejezetten nyugodtan, kiegyensúlyozottan vezethetett, ennek köszönhetően pedig szinte soha nem is hibázott” – tette hozzá az olasz üzletember. De vajon akkor is így versenyezne, ha folyamatosan szoros küzdelmeket kellene vívnia csapaton belül is?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: