DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg: Hamiltonnak most már a Ferrarinál kell nyernie

Egykori nagy riválisa szerint Lewis Hamilton számára már csak egyetlen dolog jelenthet szintlépést, át kell szerződnie a vörös istállóhoz és ott is világbajnokságot nyerni. Meg fogja tenni?

2007-es debütálása óta kétségtelenül az élpilóták közé sorolhatjuk az azóta hatszor megkoronázott britet. Karrierje első éveiben a McLarennél, majd később a Mercedesnél is mindig képes volt futamokat nyerni, állandóan számolni kellett vele a legjobbak között. Igaz, 2007 és 2013 között hét szezonból csak egyszer nyert világbajnoki címet a V8-as érában.

A hibridkorszak azonban meghozta az óriási sikereket, a Mercedes rendre csodálatos versenyautóval rukkolt elő, ahogy idén is, amivel Lewis Hamilton a 2016-os szezont kivéve folyamatosan elvitte a pálmát és Michael Schumacher megdönthetetlennek gondolt rekordjait is rettentően megközelítette.

A Mercedesszel mindent megnyert, Rosberg szerint a Ferrarira kell váltania Hamiltonnak


Abu Dhabiban futótűzként terjedt el az a pletyka, hogy Hamilton iránt érdeklődik a Ferrari, sőt, mint utóbb kiderült, már tárgyaltak is egymással a felek. Nico Rosberg pedig szintén belső információkra hivatkozva úgy gondolja, egykori csapattársa számára már csak az maradt igazi kihívásnak, hogy a Ferrarihoz szerződjön és ott is győzzön.

„Lewis olyan sokat nyert már ezzel a legendás Mercedesszel, hogy karrierjéből már csak egyetlen lépés maradt, amivel még inkább bizonyíthat. Világbajnoki címet kell nyernie a Ferrarival. Azért is élvezem ezt a videoblogot, mert a Formula-1-ben rendszeresen belső információkhoz jutok, ahogy most Abu Dhabiban is” – ecsetelte véleményét Nico Rosberg.

„Remek volt belülről átélni az idényzárót, Hamilton ismét dominált, de Max Verstappen és Charles Leclerc is nagyszerű teljesítményt nyújtott. Több, rendkívül lelkes rajongóval is összefutottam, Abu Dhabiba mindig nagyon jó visszatérni, hihetetlen emlékek fűznek ide” – tette hozzá a három évvel ezelőtt itt világbajnoki címet nyerő Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: