DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton már tárgyalt a Ferrarival?

Sajtóértesülések szerint Lewis Hamilton és a Ferrari már korábban is beszélt egymással, az idei szezonban pedig már két találkozóra is szó került. 2021-től jön a Hamilton-Leclerc páros Maranellóban?

Az olasz La Gazzetta dello Sport közölt hosszabb cikket arról, hogy forrásai szerint Lewis Hamilton és a Ferrari a későbbiek folyamán valóban egymásra találhat. Erre eddig nem volt komoly lehetőség, a brit világbajnok szerződése viszont 2020 végén lejár, 2021-től pedig alighanem új szelek fújnak majd a száguldó cirkuszban.

Toto Wolff, a Mercedes vezére azt mondta, hogy tárgyalni fognak Hamiltonnal és tudni szeretné, hogy pilótája marad-e, vagy sem, de azt gondolja, hogy ha továbbra is övék lesz a legjobb autó, akkor semmi sem indokolja a távozást - igaz, hozzátette, hogy tudja, hogy Hamilton Ferrarihoz való igazolása valós veszély lehet, hiszen az olaszok történelme nagyon erős.

talk



A Ferrari azonban abszolút érdeklődik Hamilton iránt, az olasz lap forrásai szerint már Luca di Montezemolóék is beszélgettek a brittel, idén pedig ismét felerősödött ez a szál: a Ferrari elnöke, John Elkann nagyon nagyra tartja Hamiltont és a Gazzetta úgy tudja, hogy a felek idén, 2019-ben már kétszer is találkoztak egymással. Szintén a Gazzetta közölte azt is, hogy Hamilton korábban többször is ebédelt már Piero Ferrarival, aki szintén nagy csodálója a pilótának.

A tudósítás azt is említi, hogy Hamilton és a Ferrari már 2017-ben is közel állt egymáshoz, de Maurizio Arrivabene akkor inkább Vettel mellett döntött - a Gazzetta úgy tudja, hogy ez Hamiltonnak nagyon nem tetszett, főleg az, hogy a némettel három évre írtak alá Maranellóban, ezt pedig szóvá is tette. Az ezt követő első sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy "most, hogy Vettel aláírt, már én is tudom, hogy mit tegyek", majd hosszabbított a Mercedesszel.

Tegnap Mattia Binotto csapatfőnök is megemlítette, hogy örül annak, hogy Hamilton 2021-ben elérhető lesz - ha már idén is beszélgettek egymással a felek és Vettel a mostani úton halad tovább, bármi elképzelhető...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: