DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen a győzelemért megy az idényzárón

A Red Bull-Honda vezérpilótája és csapatfőnöke sem adta fel a reményt, hogy idei negyedik győzelmüket is bezsebelik. Általában az RB15-ös versenytempója jobb, így Hamilton nem nyugodhat meg.

A harmadik szabadedzésen Max Verstappen autózta a legjobb időt Abu Dhabiban, a kvalifikáción viszont alaposan feltekert mindent a Mercedes, a holland pedig a kockáztatás közben az utolsó kanyarban még hibázott is a Q3-ban. Valtteri Bottas motorcseréje miatt azonban így is az első sorból rajtolhat majd és nem is akar megelégedni a második hellyel.

„Egészen elégedett vagyok az időmérő edzéssel, mindent kihoztunk az autóból, amit csak lehetett. Persze, jobb lett volna, ha kicsit szorosabb különbséggel végzek az első helyezetthez képest, de úgy vélem, ez volt most közel a legtöbb, nem sok maradt a körömben. Mindig vannak olyan pályák a versenynaptárban, ahol bizonyos autók jobban működnek, mint a riválisoké” – utalt a Mercedes kiemelkedően jó teljesítményére Max Verstappen.

A Red Bull remek versenytempóval a győzelemre sem esélytelen


„Ez egy igazi Mercedes-pálya, számunkra pedig az utolsó szektor nagyobb kihívást jelent. Valtteri büntetése miatt az első sorból indulhatok, ami sokat segít az esélyeimet tekintve. A rajt nagyon fontos lesz, itt elég nehéz előzni, de hosszú verseny vár ránk és ezúttal is a győzelemért indulok harcba.”

„A Mercedes gyors lesz, úgyhogy nem lesz könnyű versenyünk, de a lehető legjobban megnehezítjük a dolgukat, igyekszünk nyomás alá helyezni őket és az utolsó pillanatig harcolunk” – tette hozzá Verstappen. A csapatfőnök sem zárja ki a futamgyőzelem lehetőségét.

„Úgy döntöttünk, hogy a keményebb keveréken kezdjük a viadalt, a Ferrari viszont ellenkező utat jár be és lágyon rajtol, így taktikailag is érdekes versenynek nézünk elébe. Abu Dhabiban megismételtük a hibridérában eddig elért legjobb időmérős eredményünket ezen a pályán. Ez azért is nagyon biztató, mert a versenytempónk szinte mindig sokkal jobb. Azt remélem, hogy vasárnap az élen álló Mercedesre is veszélyesek leszünk” – tekintett előre Christian Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: