DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Russell idén lenullázta Kubicát

Az újonc brit tökéletes mérleggel zárt a Williamsnél az időmérő edzések tekintetében. Russell Fernando Alonso után a második, akinek sikerült ez a bravúr, ezúttal a távozó Robert Kubica kárára.

Tavaly mindenki elcsodálkozott azon, hogy Fernando Alonso a szezon összes kvalifikációján képes volt fiatal és tehetséges csapattársa, Stoffel Vandoorne előtt végezni a McLarennél. A belga azonban nemrég arról beszélt, hogy a wokingi istállónál mindig az történt, amit a spanyol akart, ehhez egészen magas beosztású barátai is hozzásegítették.

Robert Kubica nyolc év kihagyás után tért vissza a Formula-1-es mezőnybe. Sokan féltették őt, hogy korlátozott mozgású jobb karja miatt esetleg nem is fogja bírni a nehezebb versenyeket, de a lengyel mindenkire rácáfolt és fizikális gondjai nem akadtak. Annál inkább agilis csapattársával, a tavalyi F2-es bajnok George Russell-lel, aki huszonegyből huszonegyszer győzte le őt az időmérőkön.

Russell zárásként fél másodpercet vert Kubicára Abu Dhabiban


Igaz, a sors fintora, hogy Kubica szerzett egy pontocskát Németországban, míg Russell jó eséllyel pont nélkül zárja az évet. De Abu Dhabiban is bő fél másodpercet vert egyetlen körön az újonc brit az egyszeres futamgyőztesre. A jövő nagy reménységének tartott Williams-pilóta ezt is egy kisebb győzelemnek tartja.

„Egészen jól sikerült az idei utolsó kvalifikációm. A pénteki nap után azt gondoltuk, még az utolsóelőttitől is egy másodperccel el fogunk maradni, ehhez képest csak három tized lett a hátrányom, egy másodperc pedig attól, hogy a Q2-be jussak. Jelen helyzetünkben elégedettnek kell lennünk ezekkel a kis győzelmekkel, kihoztuk a maximumot az autóból. Holnap is mindent beleadok, ez az utolsó lehetőségünk az év lezárása előtt” – elemezte a helyzetet a 19. helyen végző George Russell.

„Nem volt könnyű edzés, az első gyorskörömnél adódott egy kisebb probléma, ami miatt elbizonytalanodtam. A végén azért sikerült összeraknom egy vállalható kört, de egyébként az időmérő sajnos úgy zajlott, ahogy arra számítottunk is, ennyi a tempónk jelenleg. Hosszú a verseny, megpróbálok mindent kisajtolni az autóból, nem lesz könnyű. Meglátjuk, mi történik a futamon, megpróbálom minden pillanatát még kiélvezni” – nyilatkozta a távozó Robert Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: