DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica utolsó futamára készül

Bő egy éve óriási várakozással tekintett 2019 elé Robert Kubica, hogy nyolc év után visszatérhet a Formula-1-be. Nem alakultak azonban jól a dolgai, így könnyen lehet, hogy élete utolsó versenye jön.

2017 óta keményen dolgozott azon a tapasztalt, de 2011-es ralibalesete miatt nyolc évet kihagyó Robert Kubica, hogy visszatérhessen a száguldó cirkuszba. Tavaly még csak tesztpilótai szerepkörbe került a Williamsnél, idén azonban állandó ülést kapott a grove-i istállónál. Nem sok öröme volt sajnos ebben, az FW42-es ugyanis messze a mezőny leglassabb autójának bizonyult 2019-ben.

A lengyel pilóta bebizonyította, hogy fizikálisan végigbírta a szezont, egyetlen pályán sem adódtak gondjai, még Monte-Carlóban sem. A csapat egyetlen pontját is ő szerezte, bár ehhez Németországban nagy szerencse kellett. Így sem lehet maradéktalanul elégedett, mivel a nyers tempót tekintve jelentősen elmaradt csapattársától, George Russelltől.

Kubica fizikálisan bizonyított, de tempóban lemaradt Russelltől


„Abu Dhabi elég nehéz pálya, de igyekszünk a lehető legjobban beállítani az autót és kihozni a legtöbbet a szezon utolsó futamából. Ez lesz az utolsó versenyem a Williamsszel, úgyhogy a srácok és a csapat miatt is megpróbálom a legjobb eredményt elérni” – tekintett előre Kubica, akiről viszont az a hír járja, hogy egyáltalán nem vonul vissza, 2020-ban vélhetően teszt- és tartalékpilóta lesz, 2021-ben pedig megpróbál visszatérni a mezőnybe.

Újonc csapattársa tavalyi nagy sikerének színhelyére tér vissza. „Vegyes érzéseim vannak, szomorú, hogy véget ér a szezon, az utolsó verseny jön. Ugyanakkor várom, hogy az Abu Dhabiban tapasztalható meleg időjárást mi is megtapasztaljuk. Remek emlékeim vannak innen, tavaly itt nyertem meg a Formula-2-es bajnoki címet, erre örökre emlékezni fogok” – fogalmazott George Russell.

Most viszont még egy pontszerzés is kész csoda lenne az idén rendkívül gyenge formát mutató Williamsszel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: