DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Újabb Renault-motorhiba és gyengélkedés

Abu Dhabiban sem a jobbik arcát mutatja eddig a francia gyári istálló. Egy újabb motor-meghibásodás, valamint komoly hátrány a pénteki mérleg, Hülkenberg búcsúja lehet, hogy nem lesz szép.

A Yas Marina pályán az első szabadedzésen még mutatott valamit a sárga-fekete istálló, mivel Nico Hülkenberg bekerült a legjobb tízbe. Igaz, már ekkor is akadtak gondok, Daniel Ricciardo autójában ugyanis elszállt az erőforrás fél órával az edzés vége előtt, így korai motorcserére kényszerültek a 3-as számú Renault-nál.

Az esti időszak még rosszabbra sikeredett, a távozó német tizenötödikként, Ricciardo pedig tizenhatodikként zárt, komoly lemaradással még a középmezőny elejéhez képest is. Lehet, hogy mégis lehet némi esélye a Toro Rossónak befogni a francia gyári istállót?

Nem egyedi eset idén a Renault-nál, hogy elszáll egy motor


„Megszokott nyitónapra sikeredett. Az első szabadedzés nagy forróságban zajlott, a második viszont már este, amikor jócskán hűvösebb idő fogadott, márpedig ezek a körülmények várnak majd ránk az időmérőn és a futamon is. Különösebb problémám nem adódott a nap folyamán, a tervezett programot végigvittük. Az FP1-en jól ment az autó, de estére jelentős tempót vesztettünk. Ki kell elemeznünk az adatokat és az időmérőig jelentősen feljavulni, mert egyelőre nem értjük, miért estünk ennyire vissza” – ecsetelte véleményét Nico Hülkenberg, aki könnyen lehet, hogy élete utolsó F1-es versenyére készül.

„Nem éppen életem legkönnyebb pénteki napja volt. A délelőtti motorhiba miatt jóval kevesebbet lehettem pályán, estére sokat változtattunk az autón. Elég nagy a hátrányunk, az egyensúlyt sem találtuk még meg, az időmérő előtt még sok dolgunk van. Ennek ellenére úgy érzem, hogy végül bele fogunk találni és a kvalifikáción és a versenyen is jó tempóval jelentkezünk” – fogalmazott optimistán Daniel Ricciardo, akit a héten ismét hírbe hoztak a Ferrarival.

Az ausztrál egyébként egy korábbi, sokat futott motort veszített el a pénteki olajszivárgással, így viszont az éles erőforrást voltak kénytelen jóval korábban bevetni. A Renault eddig Abu Dhabiban sem találja jó formáját, valóban felcsillanhat a remény a Toro Rosso előtt, hogy az összetett pontverseny ötödik helyén végezzen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: