DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton köszöni az „első bókot” a Ferrarinak

Így reagált arra a hatszoros világbajnok, hogy a maranellóiak csapatfőnöke „örül”, hogy a brit elérhető lesz 2020 utánra. Az egyre erősebb pletykák kapcsán megszólalt Toto Wolff Mercedes-vezér is.

Mi is beszámoltunk arról az egyre inkább terjedő híresztelésről, miszerint Lewis Hamilton idén már többször is tárgyalt a Ferrarival. A hatszoros világbajnok szerződése 2020 végén jár le a Mercedesszel, s bár többször elmondta, hogy szívesen maradna pályafutása végéig jelenlegi alakulatánál, a maranellói gárdáról is mindig elismeréssel beszélt a brit. Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője így reagált arra, amikor a pletykákról kérdezték:

„Teljesen rendben van ez számomra” – idézi Wolffot a Motorsport.com szaklap. „Szerintem szabad világban élünk, így mindenki felmérheti a karrierlehetőségeit és meghozhatja a legjobb döntést saját maga számára, beleértve a pilótákat és mindenki mást is. Nincs ezzel problémám, egy versenyző mindig a leggyorsabb autóban szeretne ülni, míg a leggyorsabb autóval rendelkező csapat mindig a legjobb pilótát szeretné megszerezni.”

hamilton-leclerc-dppi-1



A pletykákat részben az indította el, hogy Mattia Binotto Ferrari-főnök a minap úgy fogalmazott: „csak örülhetnek” annak, hogy Hamilton 2020 után szabadon igazolhatóvá válik. Wolff erről is elmondta a véleményét: „Pont Mattia mellett ültem, amikor ezt mondta a sajtótájékoztatón. Arról kérdezték, mi a véleménye Lewisról, és azt felelte, hogy a legnagyobb megbecsüléssel tekint rá. Arra is fogadni mernék, hogy ha az elnökük találkozott vele, akkor ő sem lehet rossz véleménnyel róla.”

„Teljesen nyugodt vagyok a helyzettel kapcsolatban. Mindent bele kell adnunk, hogy a lehető leggyorsabb autót adjuk a pilótáink alá. Ha ez sikerül, akkor száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb pilótafelállásunk is lesz. Minden abba az irányba mutat, hogy folytatódni fog a kapcsolatunk vele, de sosem lehet tudni. Éppen ezért, ahogy mondtam, nyitott vagyok rá, hogy bárki felmérje a lehetőségeit, de nyilván személyesen az a célom, és a csapat szempontjából is az, hogy folytassuk az utunkat vele.”

Természetesen magát Hamiltont is megkérdezték Binotto dicséretével kapcsolatban: „Szerintem ez az első bók, amelyet a Ferraritól kaptam a 13 év alatt, nem is igazán emlékszem rá, hogy bármikor is egyáltalán megemlítettek volna” – olvasható a pilóta válasza a RaceFans.net hasábjain. „Szóval köszönettel elfogadom, de ennek nincs semmi jelentősége, ez csak beszéd. Jó érzés persze, hogy végre ennyi év után elismertek, de hálás vagyok érte. Mindig is elismertem a Ferrarit csapatként, szóval nem rossz dolog, ha náluk valaki a felsőbb körökből megteszi ugyanezt velem.”

Magukkal az esetleges átigazolását érintő pletykákkal kapcsolatban viszont lehűtötte a kedélyeket Hamilton: „Szerintem már most is két nagyszerű versenyzőjük van, de ki tudja, hogyan fog alakulni a pilótapiac a következő évben. De hogy őszinte legyek, egy pillanatig sem foglalkozom most ezzel, csak arra koncentrálok, hogy erősen zárjam a szezont. Hihetetlen csapat áll mögöttem, és úgy érzem, folyamatosan tartozom nekik azzal, hogy mindent beleadva küzdök értük. Emellett szerződésem is van, és nem kezdtem el tárgyalni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: