DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Raikkönen nem lazázza el a szezonzárót

Másfél hete az Alfa Romeo idei legjobb eredményét szállította Kimi Raikkönen, most pedig önbizalommal telve érkezik Abu Dhabiba, ahol még fontos missziót kell teljesítenie a csapattal.

A remek első félév után feltűnően visszaesett az utóbbi két hónapban az Alfa Romeo istálló, Raikkönennek például a Magyar Nagydíj után zsinórban hétszer nem sikerült pontszerzőként zárnia. A pontínséget azonban egy egészen kiemelkedő eredménnyel zárta le, negyedikként végzett a kaotikus Brazil Nagydíjon, a csapat örömét pedig növelte Antonio Giovinazzi ötödik helyezése.

Igaz csak halványan, de még él a remény arra, hogy a konstruktőri bajnokság hetedik helyét elcsípje a hinwili gárda, ezért azonban mindent megtesznek. „A legutóbbi versenyen elért kiváló eredményünk miatt még mindig van bennünk némi pezsgés, így érkeztünk meg Abu Dhabiba. Fontos, hogy a jó csapatszellemet pozitív energiává alakítsuk a szezonzárón.”

Raikkönen várja, hogy pihenhessen, de most hétvégén még odateszi magát


„Nem tét nélküli számunkra a viadal, még elérhető az összetett hetedik hely, bár ehhez nagyon jó eredmény szükséges. A téli szünet és a 2020-as felkészülés szempontjából is fontos lenne egy remek eredménnyel zárni az évet” – nyilatkozta Frederic Vasseur csapatfőnök.

„Alig várom az év utolsó versenyét Abu Dhabiban. A brazíliai eredmény óriási önbizalombomba volt minden csapattag számára, erre szeretnénk építeni ezen a hétvégén is. Természetes, hogy már várom, hogy Abu Dhabi után kicsit kikapcsolódhassak végre, de most egyelőre még keményen összpontosítok a hétvégi feladataimra és odateszem magam. Tudjuk, hogy jó eredményre vagyunk itt képesek, ezért mindent meg is fogunk tenni, hogy ezt elérjük” – tekintett előre a 2007-as világbajnok Kimi Raikkönen.

A jégember számára reálisan még a tizedik helyezés érhető el egyéniben (ehhez három ponttal kellene többet szereznie Sergio Pereznél), az Alfa Romeo pedig szintén a Racing Pointtal áll harcban, tíz pontot kellene rávernie a két Alfának Perez és Lance Stroll duójára, hogy megkaparintsák az összetett hetedik helyet. Nem lesz egyszerű feladat. Közben az olasz sajtó arról adott hírt, hogy elképzelhető, hogy mégsem annyira betonbiztos Sebastian Vettel helye a Ferrarinál, Daniel Ricciardo érkezhet a helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: