DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen: Apaként most értem meg, mit éreztek a szüleim

Kimi Raikkönen kisfia is elkezdett gokartozni, a finn jégember pedig aggódó szülővé vált. Ő van a leginkább tisztában a veszélyekkel, ezért félti Robint, akinek születése óta megváltozott az élete.

Túl a negyvenen is a Formula-1-ben tekeri a kormányt a 2007-es világbajnok és még legalább egy éven át ez így is lesz, ugyanis tavaly kétéves kontraktust kötött az Alfa Romeo istállóval. Az év nagyobb részében egészen jól szerepel, még mindig képes kiváló formában versenyezni, legutóbb Brazíliában éppen negyedikként végzett, ami az Alfa legjobb eredménye a sorozatba való visszatérése óta.

Nagyobbik gyermeke, Robin időközben olyan korba ért, hogy ő maga is elkezdett aktívan gokartozni, ez pedig még inkább megváltoztatta édesapja életét. „Hatalmas mértékben változott az életvitelem, amióta megszülettek a gyerekeim. Természetes, hogy a versenyzés rengeteg időt emészt fel, de sosem volt a legfontosabb dolog számomra.”

Raikkönent teljesen megváltoztatta gyermekei születése


„Most egyértelműen a gyermekeim azok. Jelenleg minden nap egy móka számomra, így élem a napjaimat, teljesen megváltoztak az életcéljaim” – ecsetelte véleményét Kimi Raikkönen a Yahoo Sport hasábjain.

„Abban a pillanatban, amikor apává válik az ember, hirtelen sokkal jobban elkezd aggódni az egészségéért, az életviteléért, ez nem mindig tesz jót, de ez is része az életnek. Az, hogy a gyermekem is elkezdett gokartozni, szintén nem segít ezen.”

„Pontosan tudom, milyen veszélyekkel jár és nem kizárólag egy gyerekként tekinthetünk rá. Csak most értettem meg, mit éreztek a szüleim régen, amikor én versenyeztem. Most én vagyok az, aki ugyanígy aggódom” – fogalmazott Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: