Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 29. kedd
F1

Raikkönenék óriásit kaszáltak Brazíliában

Magasan legjobb eredményét érte el idén Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi is, de az Alfa Romeo istálló sem szerzett még soha huszonkét pontot korábban. Óriási az öröm a hinwilieknél.

Kimi Raikkönen a nyári szünetig szárnyalt, azóta azonban zsinórban hét nagydíjon nem tudott a pontszerzők között zárni. Hol az autó nem volt erre alkalmas, hol a veterán finn vétett vezetői hibát. Interlagosban azonban véget ért a szenvedés, a kiváló időmérő után a kaotikus futam még jobban sikerült és végül negyedik és ötödik helyen ért célba a két pilóta. A megszerzett huszonkét egységgel pedig elméletileg még a Racing Point hetedik helyét is veszélyeztethetik, tíz pont a különbség.

„Nagyszerű, hogy ilyen jól szerepelt a csapat és végül a szezon legjobb eredményét szállítottuk. Ez a nap tele volt pozitívumokkal és olyan pozíciókban végeztünk, amiért nagyon keményen megdolgoztunk. A futam nagy részében a saját versenyünket futottuk elég magányosan, a végén viszont az akciók sűrűjébe kerültünk” – ecsetelte véleményét Kimi Raikkönen.

Huszonkét értékes ponttal gazdagodott az Alfa Romeo Interlagosban


„Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült a végén megelőznöm Sainzot, mert utólag kiderült, ez a dobogó alsó fokát jelentette volna. A sebességünk megvolt hozzá, kétszer is jó támadási helyzetbe kerültem, de végül nem sikerült megelőznöm. Természetes, hogy az ember mindig többet és többet akar, de összegezve igazán jó érzés, hogy ennyire sok pontot szereztünk a két autóval” – tette hozzá a 2007-es világbajnok.

„Büszkék lehetünk ma elért eredményünkre. Kevéssel maradtunk csak le a dobogóról mindkét autóval, ez a jutalma a csapattagok kemény munkájának. Az elmúlt időszakban nemigen voltunk szerencsések, de nem csüggedtünk, tovább dolgoztunk és ennek köszönhetően ünnepelhetjük most az évad legjobb eredményét. Az elmúlt versenyhétvégéken már sokat léptünk előre, de ez eredményekben idáig nem mutatkozott meg. Abu Dhabiban is remek teljesítményre törekszünk” – fogalmazott Frederic Vasseur csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?