DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Ha a Honda így folytatja, jövőre az élen lesz

A hatszoros világbajnok brit is csak ámul azon, mekkora előrelépésre volt képes a sokáig csak szenvedő japán gyártó. Jövőre szoros csatára számít a kevésbé rutinos fiatalokkal a bajnoki címért.

A szakemberek körében és a Red Bull háza táján arra számítanak, hogy 2020-ban már valóban a világbajnoki elsőségért is harcban lehetnek, leginkább Max Verstappen vezetésével. Valóban hatalmasat fejlődött az éveken át csak vergődő Honda, miközben a holland is egyre érettebb vezetést mutat be a pályán.

Lewis Hamilton úgy érzi, a következő esztendőben nagyon komolyan kell számolni a japánokkal. „A Honda egészen nagyszerű előrelépést produkált az utóbbi időszakban, jó látni, hogy újabb gyártó csatlakozott a komoly esélyesek közé. Ezt azt is jelenti, hogy a jövő évben legalább három-négy gárda csatázhat az élen, ez pedig nagyszerű az egész Formula-1-nek” – idézi a Mercedes brit pilótáját a Motorsport.com.

Egy éve is kevesen hitték volna, hogy ilyet láthatunk már idén


Verstappen és Albon személyében ráadásul két fiatal, agilis kihívóval több lehet jövőre. „Elkerülhetetlen, hogy a fiatalok egyre inkább fejlődnek, időnként pedig az ifjak akkora hullámban érkeznek, hogy teljes vérfrissítést hoznak a sportágba. Komoly potenciál rejlik a mai fiatalokban, többen is a jövő világbajnokai.”

„Szerencsére, annak ellenére, hogy én is egyre csak idősebbé válok, még mindig érzem, hogy fel tudom venni a versenyt ezekkel a srácokkal. Izgatottan várom, hogy a közeljövőben megmérkőzhessek velük” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: