DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jövőre a Red Bull-Honda lesz az egyik fő esélyes?

Már a riválisok is elismerik az energiaitalosok feltűnően megnövekedett erejét, legutóbb éppen a Ferrari csapatfőnöke dicsérte meg Max Verstappenéket. Jövőre elérkezhet az idő a bajnoki címre?

A Red Bull a pályák döntő többségén kiváló tempóval jelentkezett az Osztrák Nagydíj óta. Az év elején mindenki kinevette Dr. Helmut Markót, amikor azt találta mondani, hogy a Red Bull idén akár öt futamgyőzelmet is arathat a Hondával. Az öt ugyan már biztosan nem jöhet össze, de több olyan versenyhétvége is akadt, ahol Max Verstappen saját magának köszönhette, hogy nem volt esélye nyerni. A Ferrari csapatfőnöke is elismerte, hogy a Honda nem gyanús, hanem egyszerűen csak remekül teljesít.

Jolyon Palmer arra számít, hogy a fejlődés nem áll meg és 2020-ban igen komolyan számolni kell a Red Bull-Hondával. „A Brazil Nagydíj eredménye összességében már nem számított túl sokat, de ha a Red Bull a következő esztendőt is ilyen erősen kezdi és végre véghez tudja vinni, amit a hibridérában eddig soha, akkor a Verstappen-Red Bull-Honda csomag olyan erőt jelent majd 2020-ban, amelyikkel komolyan számolni kell mindenkinek” – ecsetelte véleményét Jolyon Palmer a BBC hivatalos weboldalán.

A Honda felnőtt a feladathoz, Verstappennel 2020-ban a csúcsra érhetnek?


„A Honda számára végre eljött a pillanat, ami bizonyára óriási örömet okozott. Alig négy évvel ezelőtt voltunk szemtanúi, amikor a McLaren pilótái, Fernando Alonso és Jenson Button nyilvánosan gúnyolódott a gyártón azzal, hogy ironikusan felálltak a dobogóra, ezzel is kihangsúlyozva a Honda szánalmas időmérős teljesítményét.”

„Az igazat meg kell vallani, a Honda nagyon gyengén muzsikált 2015-ben. Rengeteg kritikát kaptak, de a megbízhatóság és a gyenge teljesítmény miatt ez nem is volt alaptalan. Most, négy évvel később két versenyzőjük a dobogó két legfelső fokára léphetett fel, szó sem volt iróniáról, csak a mámoros érzelmekről. Megtörtént a tökéletes fordulat” – tette hozzá a két és fél éve még az F1-ben versenyző brit.

Raymond Vermeulen menedzser szerint a következő év vízválasztó lesz számukra. „Brazíliában egészen kiváló hétvégével jelentkezett a Red Bull-Honda, nagyszerű stratégiai döntésekkel. Ha jövőre világbajnoki címet akarnak nyerni, ennél nagyobb lesz a nyomás. 2020-ban eljön az igazság pillanata” – fogalmazott Vermeulen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: