DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

"A Red Bull nagyon bánhatja, hogy nem igazolta le Sainzot"

Carlos Sainz az idei évben az egyik legegyenletesebb és legjobb teljesítményt nyújtja a Formula-1-ben. Egykori munkaadója már bánhatja, hogy nem őt választotta tavaly Max Verstappen mellé.

2019 a McLaren feltámadásáról szólt, a tavalyi év második felében egyre inkább visszaeső és csak vergődő wokingi istállónak még a pontszerzés is sokszor elérhetetlen feladatnak bizonyult. Nem úgy idén, amikor Carlos Sainz és Lando Norris vezérletével hétről hétre szállítják a kiemelkedő eredményeket.

Különösen a spanyol van elemében a második félévben, aki Brazíliában némi szerencsével ugyan, de pályafutása első dobogós helyezését is begyűjthette. Ezzel egy időben viszont a Red Bull teljesen egyversenyzős csapattá vált, Max Verstappen szárnyal, de sem Pierre Gasly, sem Alex Albon nem volt képes még az első három közé sem kerülni eddig. Nico Rosberg szerint viszont Sainz a három legjobb pilóta egyike jelenleg a mezőnyben.

Sainz valószínűleg még jobb teljesítményre sarkallná Verstappent


A fiatal spanyol együtt kezdte F1-es pályafutását a hollanddal 2015-ben, sokáig a Toro Rossónál is maradt, de aztán az energiaitalosok előbb kölcsönadták a Renault-nak, majd teljesen le is mondtak róla. Jolyon Palmer szerint Helmut Markóék azóta már valószínűleg bánják döntésüket.

„Azok a kérdőjelek, amik a Red Bull kettes számú pilótája körüli bizonytalansággal együtt jelentkeztek az év során, valószínűleg csak megszaporodtak, ahogy látják, hogy korábbi pilótájuk, Carlos Sainz milyen nagyszerű formában versenyez egész évben. Elismerni úgysem fogják soha, de biztos vagyok abban, hogy most is csalódottak Daniel Ricciardo távozása miatt, illetve azért is, hogy az ausztrál pótlására nem Sainzot választották” – ecsetelte véleményét Jolyon Palmer a BBC Sport hasábjain.

„Sainz 2015-ben és 2016-ban is képes volt felvenni a harcot Verstappennel a Toro Rossónál. Jó eséllyel ez idén is így lett volna, ez pedig a Red Bull számára még inkább jól jött volna, most ugyanis csak egy Verstappen-showt láthattunk idén az istállónál” – mutatott rá a Renault egykori pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: