DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg: Csak Hamilton és Verstappen jobb Sainznál

Carlos Sainz idén kiemelkedően jó évadot produkál a McLarennel. A 2016-os világbajnokot annyira lenyűgözi, hogy még Charles Leclerc-nél és Sebastian Vettelnél is jobbnak tartja a spanyolt.

Bár a leintéskor még Lewis Hamilton állhatott fel a dobogó harmadik fokára Brazíliában, a levegőben lógott, hogy jó eséllyel büntetést kap Alexander Albon kilökése miatt. Ez így is történt, úgyhogy Carlos Sainz ugyan kissé fura módon, de megszerezte élete első dobogós helyezését, ami egyben azt is jelentette, hogy a McLaren 2014 márciusa óta először került az első háromba.

Utólag azért pezsgőzhetett a pódiumon rendkívül boldog csapattagjaival együtt, ez már nagyon kijárt a fiatal spanyol pilótának, aki idén teljesítményével döntően hozzájárult ahhoz, hogy a wokingi istálló ilyen mértékben a középmezőny fölé emelkedhessen. A 2016-os világbajnok figyelmét egész szezonban felkeltette a korábban a Toro Rossónál és a Renault-nál is versenyző spanyol.

Sainz lenyűgözi Rosberget már évek óta, de idén különösen


„Sainz hihetetlen évadot teljesít. Mindig azt mondogattam, hogy a négy legjobb versenyző között van Leclerc-rel, Verstappennel és Hamiltonnal. Ebben a pillanatban úgy írnám le az erősorrendet, hogy Hamilton és Verstappen nagyjából holtversenyben birtokolnák az első helyet, talán Hamilton kevéssel még a holland előtt helyezkedik el” – ecsetelte véleményét Rosberg saját elemzésében a Youtube-on.

„Sainz azonban közvetlenül mögöttük ott tanyázik a harmadik helyen, Leclerc előtt. Egészen hihetetlen szezont produkál, nagyszerű, hogy ilyen sok pontot szerzett egy McLarenben ülve. Abszolút fantasztikus a munka, amit végez” – tette hozzá a 2016 végén visszavonult német. Sainznak a jövője miatt sem kell aggódnia, mivel jövőre is élő szerződése van jelenlegi csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: