DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Alonso az egyik legjobb a világon

A nyolcszoros futamgyőztes holland igencsak elismeri a kétszeres világbajnok vezetői tudását. Úgy véli, ha Alonso bármelyik topcsapattal visszatérne, a bajnoki cím egyik fő esélyese lenne.

Az elmúlt napokban Fernando Alonso egyértelműen a dicséret hangján szólt Max Verstappenről, azt ecsetelte, hogy a jelenlegi Formula-1-ben Max Verstappen folyamatosan támadó felfogású versenyzését szereti nézni a legjobban. Szerinte a holland a jelenlegi mezőny legkiemelkedőbb pilótája és ezt a Brazil Nagydíjon remek teljesítménnyel alá is húzta, pole-pozíciót, majd futamgyőzelmet szerzett kiváló vezetéssel.

Nem sokáig váratott magára a dicséret viszonzása, Max Verstappen nagyon sokra tartja Alonsót és nagyon sajnálja, hogy nem csatázhatott vele egyenlő feltételek mellett, mivel 2015-től a spanyollal ugyan négy éven át együtt versenyzett, de a McLaren egyszer sem ért fel a Toro Rosso, illetve a Red Bull tempójával.

Alonso és Verstappen kölcsönösen elismerik egymást


„Számomra Fernando minden idők egyik legjobbja, nagyon nagy kár, hogy közös négy évünk alatt egyszer sem versenyezhettem ellene úgy igazából, mert ugyan azonos pályán mentünk, de egyszer sem rendelkezett versenyképes autóval” – ecsetelte véleményét Verstappen az Auto Bild című lapban.

„Hamilton, Vettel és Leclerc is kiemelkedően jó pilóták, bár stílusuk teljesen eltérő. Lewis és Vettel ráadásul már eredményeik alapján is a legjobbak közé tartoznak. Ne feledjük viszont, hogy olyan sportágban versenyzünk, ahol rengeteg múlik az autón, tehát a kormány mögött kevésbé mi hozzuk a különbséget, sokkal inkább a technika, amiben ülünk.”

„Példának itt van rögtön Alonso, ha az élmezőny bármelyik autójával térhetne vissza, nem kérdés, hogy a világbajnoki cím egyik fő esélyese lenne. Néha sikerül, néha nem. Nézzük meg Fernandót, ő az egyik legjobb a világon, de az utóbbi időszakban csak gyengén teljesítő csapatokban versenyezhetett az F1-ben” – fogalmazott Verstappen. Egyébként Kimi Raikkönen is azzal, hogy átült az Alfa Romeóba, el is búcsúzott az élmezőnytől, bár Brazíliában kevés híja volt, hogy nem szerzett dobogós helyet a 2007-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: