DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Watt: Hülkenberget jó ideje nem támogatja a Renault

Hiába robbant be óriási tehetségként a Formula-1-be Nico Hülkenberg, nem tudott nagyot alkotni. Jason Watt szerint saját magának köszönheti, hogy távoznia kell, de a Renault sem segíti őt.

A Formula-3000 korábbi dán győztese, Jason Watt egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Nico Hülkenberg Formula-1-es karrierje hamarosan véget ér. Azok után, hogy a Renault után a Haas és az Alfa Romeo is kikosarazta a tapasztalt német pilótát, szinte teljesen bizonyos, hogy (ideiglenesen biztos) utoljára látjuk a tehetséges pilótát jövő hétvégén a paddockban.

2010-ben hatalmas tehetségként érkezett a száguldó cirkuszba, aki a juniorkategóriákban sikert sikerre halmozott, ráadásul eleinte a Formula-1-ben is egészen jól muzsikált. Bár a Force Indiánál, a Saubernél és eleinte a Renault-nál is gyorsabbnak bizonyult aktuális csapattársánál, később nem jó irányba fordult a pályafutása.

„A kezdeti kisebb sikerek után feltűnően stagnálni kezdett Nico Hülkenberg. A legutóbbi öt szezonból (beleértve az ideit is) mindössze egyszer végzett aktuális csapattársa előtt. Pedig 2018-ban még Carlos Sainz ellen is felvette a harcot, ezért alig vártam, mihez kezd idén Daniel Ricciardóval szemben” – nyilatkozta James Watt az Ekstra Bladet című lapnak.

Watt szerint a Renault idén sokkal inkább Ricciardo mögé állt


Hülkenberg formája nagyon hirtelen kezdett romlani, amikor kiderült, hogy a csapatirányítás teljesen más irányban keresgél. Minden dán emlékszik arra, amikor Kevin Magnussen nemet mondott (2016-ban) a szerződéshosszabbítási ajánlatra. Jolyon Palmer azonnal, teljesen váratlanul elkezdett gyorsabb lenni nála. Kettejük autója között onnantól már csak annyi hasonlóságot találhattunk, hogy mindkettő sárga színű volt.”

„Nem gondolom, hogy biztosan ugyanez történt most Hülkenberggel is, de azt sem hiszem, hogy vita tárgyát képezné, hogy a Renault sokkal inkább támogatta Daniel Ricciardót. Úgy vélem, a Haas pedig azért utasította vissza Nicót, mert túl nagyok voltak a fizetési igényei. Saját magának köszönheti, hogy nem került az amerikai csapathoz, ez a Haasnak és neki is rossz.”

„Kevin Magnussen és Romain Grosjean számos buta hibát vétett már idén, sokkal szívesebben látnám a csapatnál Hülkenberget. Most úgy tűnik, versenyzői pályafutását a DTM-ben, vagy a Formula-E-ben fejezheti be, meglátásom szerint viszont ezért csak saját magát okolhatja” – fogalmazott a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: