DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg: Leclerc szerencsés manus

Junior korában Nico Hülkenberg hasonlóan kiemelkedő sikereket ért el, mint néhány éve Charles Leclerc, Formula-1-es pályafutásuk azonban teljesen máshogy alakult. A német tisztában van az okokkal.

A Ferrari monacói pilótája idén már két futamgyőzelemmel büszkélkedhet, miközben tavaly még az Alfa Romeo volánjánál ülve hatodik-hetedik helyezésekért csatázott. A korábbi esztendőkben pedig a juniorsorozatokban teljesített kiválóan, ahol csak megfordult, nagyon gyorsan átvette a vezérszerepet és sikert sikerre halmozott.

Az alacsonyabb kategóriákban egy bő évtizeddel ezelőtt Nico Hülkenberget is csodálatos tehetségként emlegették és bár vezetői tudását soha senki nem vitatta, igazán ütőképes autóban sosem volt lehetősége bizonyítani. Könnyű észrevenni, hogy tehetséges pilóta, de az igazi áttörés sosem jött össze számára, miközben Charles Leclerc már huszonegy évesen is a Ferrarinál bizonyíthat.

„Charles Leclerc-ről azt gondolom, hogy egy igazán szerencsés ürge” – vette viccesre a figurát Nico Hülkenberg, akit a Gpfans.com szakportál idéz. A tapasztalt német pilóta már a Formula-1-es távozására készül, mivel gyakorlatilag elfogytak az elérhető ülések a jövő évre. A Renault inkább Esteban Oconra szavazott, míg a Haasnál és az Alfa Romeónál is mást választottak helyette.

A Formula-1-ben a csapat többet számít, mint a pilóta nyers vezetői tudása


Bár nem biztos benne, hogy véglegesen távoznia kell, azzal már tisztában van a német, hogy jövőre nem fog a száguldó cirkuszban versenyezni. „Nem érzem úgy, hogy befejezetlen ügyem lenne a Formula-1-ben, mivel mindent megtettem, ami csak tőlem telt.”

„Az elmúlt években folyamatosan jól teljesítettem. Rengeteg kollégám kihullott a közelemből, de rám változatlanul igény volt, szerződést kaptam és fizettek azért, hogy náluk vezessek. Szerintem ez önmagában is a minőségi munkámról árulkodik.”

Hülkenberg azzal a kétes rekorddal is rendelkezik, hogy a legtöbb nagydíjat teljesítette úgy, hogy nem szerzett dobogós helyezést. „Természetes, hogy az ember egészen másfajta csúcsokra vágyik, jóval több pontot akartam szerezni, dobogós helyezéseket, győzelmeket, de pontosan tudom az okait, hogy nekem ez miért nem jöhetett össze.

„Teljesen megbékéltem saját magammal, éjszakánként jól alszom. Ugyan szeretném tovább folytatni a versenyzést, de ha ez nem sikerül, az élet megy tovább” – vonta le a következtetést Nico Hülkenberg, aki a jelek szerint lelkileg tökéletesen felkészült arra, hogy bő két hét múlva lezárja Formula-1-es pályafutását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: