DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Villeneuve: Nem csak Vettel hibája volt a baleset

Az 1997-es világbajnok szerint egyáltalán nem helyes kizárólag Sebastian Vettel nyakába varrni a két Ferrari brazíliai ütközését. A kanadai úgy véli, Charles Leclerc is ugyanúgy hibás a nullázásban.

A Red Bull-Hondák, Carlos Sainz és Pierre Gasly kitűnő hétvégi teljesítményén kívül leginkább a Sebastian Vettel-Charles Leclerc incidensről beszélnek a legtöbbet vasárnap óta a médiában. Nico Rosberg úgy véli, a négyszeres világbajnok honfitárs inkább a ludas a balesetben, de Jacques Villeneuve nem egészen osztja ezt a véleményt. A kanadai szerint Leclerc-nek is jócskán része volt benne, mindketten erősködtek és rajtavesztettek.

„A Ferrari megadta az engedélyt Vettelnek és Leclerc-nek, hogy csatázhassanak egymás ellen élesben is, de nem kellene visszaélniük ezzel a szabadsággal. Véleményem szerint mindketten hibáztathatók az eset miatt. Leclerc túlságosan agresszív volt, Vettelnek pedig nem kellett volna azonnal elkezdenie becsukni a kaput, miközben éppen megelőzte csapattársát. Mindketten hibáztak” – ecsetelte véleményét Villeneuve a Sky Italia adásában.

A Ferrari 2020-ban ráfázhat, ha továbbra sem nevez ki vezérpilótát


A Ferrari csapatfőnöke egyébként nagyjából a kanadai világbajnokkal egybehangzó véleményen van, amikor arról beszélt nemrég, hogy bizonyos százalékban mindkét versenyzője hibáztatható a teljesen szükségtelen koccanás és az ennek köszönhető nullázás miatt. „Teljesen felesleges ütközés volt, legjobb esetben is csak a harmadik pozícióért lehettek volna harcban. Úgy gondolom, egyszerűen csak mindketten meg akarták mutatni, ki is a jobb” – tette hozzá Villeneuve.

A jövő év szempontjából is fontos lehet, hogy ne vegyenek el egymástól pontokat a Scuderia versenyzői (pláne nem így), a Sky Deutschland szakértője pedig ezt szavakba is öntötte. „Azt tanácsolnám a Ferrarinak, hogy a jövő évben húzzon meg egy határidőt, például az első négy versenyhétvége után vizsgálják meg a teljesítményeket. Ennek tükrében pedig választaniuk kellene egy elsőszámú versenyzőt” – fogalmazott Sascha Roos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: