DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Olasz sajtó: Kezd veszélyessé válni Vettel és Leclerc kapcsolata

Az olaszországi média, nem meglepő módon nem ment el szó nélkül a két Ferrari újabb összecsapása mellett. Itáliában úgy vélik, ez a belső hatalmi harc már veszélyes a Scuderia számára.

Max Verstappen kiváló versenyzése és Pierre Gasly csodálatos második helyezése mellett leginkább a két vörös autó ütközéséről maradt emlékezetes a hétvégi Brazil Nagydíj. Az olasz média természetesen kevesebbet foglalkozott azzal, hogy a Honda 1991 óta első ízben aratott kettős győzelmet a Formula-1-ben, sokkal inkább Sebastian Vettel és Charles Leclerc koccanása és ennek köszönhető kettős kiesése foglalkoztatta.

„Ferrari-katasztrófa Brazíliában. Ez már nem az első alkalom, hogy Vettelnek és Leclerc-nek egymással akad problémája a versenypályán. Ilyet viszont még sosem csináltak, mint most Interlagosban. Ezek után milyen lesz a két versenyző kapcsolata?” – tette fel a költői kérdést a La Stampa.

Mi történne, ha a világbajnoki címért csatáznának?


„Faenzában nagy ünneplés lehet, Maranellóban azonban óriási csalódás. A koccanás lerombolta mindkét Ferrarit a futam végén, ezt nagyon nehéz megemészteni. Hosszas beszélgetés várható az esetről, bár ez az eredményen már nem változtat. Egyre inkább romlik a kapcsolat Vettel és Leclerc között, ezt muszáj lesz kezelni. Ha egy F1-es csapaton belül ilyen feszültség van, az csak olyan katasztrófákhoz vezethet, mint amit most, a Brazil Nagydíjon láthattunk” – írja a Le Repubblica című lap.

„Brazíliában összeütközött a Scuderia két autója, mindenki számára világos most már, hogy Charles Leclerc és Sebastian Vettel között a normális rivalizálás kezd nagyon veszélyes dolgokba átcsapni. A versenyzők és a Ferrari számára is” – fogalmaz a Corriere della Sera.

„Az utolsóelőtti futamon robbanást hozott a két harci kakas vetélkedése a Ferrari baromfiházában. A tét, hogy ki lehet a csapat vezére a jövőben. Képzeljük el, mi történne akkor, amikor a Ferrari esetleg már a világbajnoki címért indulhatna harcba. Most nem vesztettek sokat pontszámban, egy negyedik és egy ötödik helyezést, de a kilátásokat tekintve sokkal többet. Milyen jövője lehet így a Ferrari párosának? Mattia Binottón múlik, hogy rendet tud-e teremteni a két rosszfiú között, eddig jól kezelte a dolgot, de most helyre kell állítani a békét. Vajon sikerül neki? Ezt most még lehetetlen megmondani” – írja az Il Giornale.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: