DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc: Vettel elkezdte rám húzni a kormányt

A verseny 66. körében Sebastian Vettel és Charles Leclerc autói összértek, aminek következtében mindkét pilóta kiesett a versenyből, a Ferrari pedig pont nélkül zárta a Brazil Nagydíjat.

Valtteri Bottas műszaki hibáját követően felpörögtek az események a Brazil Nagydíjon, hiszen ekkor jött be a pályára először a biztonsági autó, s az újraindítás utáni körökben egymásra talált az addig egészen eltérő taktikán lévő két Ferrari-pilóta.

Leclerc az egyes kanyarban szúrt be Vettel mellé, amire a hármasból kigyorsítva a német megpróbálta visszaelőzni csapattársát, azonban - első ránézésre sokkal inkább Vettel hibájából – összeért a két autó, s mindketten kiállni kényszerültek a versenyből.

Mindketten próbálták éretten kezelni a helyzetet a verseny utáni rövid sajtótájékoztatón, azonban Vettel látványosan idegesebben viselkedett, mint Leclerc: „Nyilvánvalóan jobban gyorsítottam ki a hármas kanyarból, így előzni próbáltam és… Ennyi!” – zárta gyorsan rövidre a német, aki végig sem várta az újságíró hölgy azon kérdését, hogy ez betudható-e kettejük (Vettel és Leclerc) egyre szikrázóbb kapcsolatának az ütközés és szerinte ki volt a hibás.

 

„Nem, vagyis nem tudom. Először le kell ülnünk, meg kell néznünk, aztán át is kell beszélnünk ezt az egészet. Nagyon sajnálatos a csapat szempontjából, hogy nem tudtuk befejezni a versenyt” – mondta Vettel, majd el is viharzott a sajtónak fenntartott zónából.

Leclerc sem merte kijelenteni egyértelműen kihibázott, viszont ő láthatóan nyugodtabb lelkiismerettel állt a kamerák elé: „Meg kell vizsgálnunk ezt az incidenst. Megelőztem őt az egyes kanyarban, aztán visszatámadott, éreztem, hogy nagyon közel van. Szerintem hagytam neki elég helyet a pálya külső oldalán, aztán úgy éreztem, hogy elkezdett befelé tolni engem, de minden nagyon gyorsan történt.”

„Még nem volt lehetőségünk beszélni egymással, eddig csak a mérnökömmel beszéltem. Még nem láttam azóta Sebet, de biztos vagyok azt illetően, hogy mindketten eléggé érettek vagyunk ahhoz, hogy magunk mögött hagyhassuk ezt az egészet. Szerintem mindketten leginkább a csapat miatt sajnáljuk azt, ami történt. Csalódott vagyok, de egyben biztos is, hogy megbeszéljük a dolgot, aztán folytatjuk a közös munkát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: