DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Kubica: Teljesen jogos a büntetésem

A Williams lengyel pilótáját az ág is húzta Brazíliában, pénteken a falnak csapódott, vasárnap pedig büntetést kapott. Robert Kubica elismeri, jogosan büntették meg, igaz, nem is az ő hibája volt.

Max Verstappen számára a Brazil Nagydíj egyik leghajmeresztőbb pillanata volt, amikor első kerékcseréje után a bokszutca végén annyira veszélyesen engedték rá a lekörözött Robert Kubicát, hogy kis híján összekoccantak. A huszonkettedik körben történt esemény miatt veszített is nagyjából egy másodpercet, de ennek ellenére sikerült nem sokkal később visszaelőznie Lewis Hamiltont.

„A srácok fantasztikus kerékcserét mutattak be, 1,9 másodperc alatt végeztek, ami elképesztő teljesítmény. Már jöttem kifelé, amikor egyszer csak Robert is elindult és majdnem nekem is jött. Már közel jártam a falhoz és az autó ráadásul lefulladáshatárra lassult le, szóval közel jártunk ahhoz, hogy nagy baj legyen” – emlékezett vissza az esetre Max Verstappen.

A két Williams szokás szerint csak epizódszerepet játszott, bár Kubica majdnem főszereplő lett


A lengyel sem keres mentségeket. „A szabály az szabály, a kapott büntetésem teljesen korrekt, egy másik autó elé engedtek vissza közvetlenül. Sajnálom, hogy így történt, tudom, milyen, amikor valaki az élen autózik és ilyen dolgok történnek.” 

„Ráadásul éppen egy Williams került Max elé, miközben mi legjobb esetben is csak egymás ellen csatázhatunk. Csak elnézést tudok kérni, semmit nem tehettem, fogalmam sem volt arról, hogy hátulról érkezik” – fogalmazott sportszerűen Robert Kubica.

Nem lett volna igazságos az élet, ha Max Verstappen a tavalyi év után idén is egy lekörözött pilóta miatt bukja el a győzelmet Brazíliában. Kubicának pedig eseménydús hétvégéje volt, a pénteki második szabadedzésen a Kevin Magnussen által felvert vízen csúszott ki és törte össze az autóját, a futamon pedig majdnem sikerült kilöknie a versenyben vezető Verstappent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: