DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel: Még több is van a Ferrariban

A pénteki második szabadedzésen már a vörös autók uralkodtak Brazíliában. Sebastian Vettel tudja, hogy még jócskán gyorsulhat a Ferrari, de a versenytempóval megint gondok lehetnek.

Az eleinte néhol nedves, majd teljesen felszáradó pályán a Scuderia versenyautói átvették az irányítást Interlagosban, Vettel egészen kicsi, 0,021 másodperces különbséggel előzte meg a nap végére csapattársát, de csak másfél tizedmásodperc a harmadik helyezett Max Verstappen és a negyedik pozícióban végző Valtteri Bottas lemaradása is.

Az egykörös tempót tekintve újfent az olasz istálló gépei tűnnek a legjobbnak, Lewis Hamilton Brazíliában ismét kiemelte, hogy a vörös autók újra uralkodnak az egyenesekben. Ugyanakkor a négyszeres világbajnok német pilóta figyelmeztet, a versenytempót tekintve a Mercedes és a Red Bull is egyenletesen jobb teljesítményt nyújtott a második szabadedzésen.

„Még több apró, de fontos dolgot kell finomhangolnunk. Az autó kifejezetten jól muzsikált pénteken, de jócskán tovább tudunk még gyorsulni. Egészen biztos vagyok abban, hogy szombatra még inkább előreléphetünk” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Crash.net szakoldalnak adott interjújában.

A Ferrari az egyenesekben megint látványosan legyőzi a riválisokat


„A versenyen viszont nehéz dolgunk lesz, mivel a vetélytársak némileg gyorsabbnak tűnnek nálunk. Ez igazából nem lep meg, mert tökéletesen beleillik abba a képbe, amit az elmúlt néhány versenyen mindig láthattunk. Úgy vélem, szombatig tudunk még javulni, tudjuk, mi a házi feladatunk és igyekszünk ezt minél jobban megoldani.”

A Crash.net információi szerint a Ferrari a rövid interlagosi pályán is 0,7 másodperces előnyt képes kiautózni az egyenesekben a Mercedesekkel és a Red Bullokkal szemben. A Ferrari-motor így a szigorúbb vizsgálatok ellenére is feltűnő előnyben a riválisokhoz képest. „Szomorú, hogy az általános vélekedés ilyen viharsebességgel változik körülöttünk, de ez most nem is igazán számít, nekünk csak saját magunkkal kell törődnünk” – tette hozzá Vettel.

Austinban többen is burkoltan, vagy nyíltan csalással vádolták meg a Ferrarit, hogy a szigorúbb ellenőrzések hatására hirtelen visszaesett az erőforrás teljesítménye. Úgy tűnik, a Scuderia Brazíliában látványos és csattanós választ ad a kétkedőknek, hogy a mélyebben analizált motorjuk is egyértelműen a riválisok fölé nő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: