DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Itt is jól működik a Red Bull-Honda

Biztató kezdést produkált Max Verstappen Brazíliában, a holland azonban figyelmeztet, szombaton mindent kezdhetnek elölről, mert teljesen más időjárás várható Interlagosban.

A Brazil Nagydíj első szabadedzését teljes egészében kihagyta Max Verstappen, mivel már a gyakorlás elején komoly eső érkezett a pályára, így inkább úgy döntött, nem kockáztat és egyáltalán nem gurul pályára. Döntését valószínűleg nem is bánta meg, mivel csapattársa egy egészen apró hibának köszönhetően alaposan összetörte az RB15-öst.

Délután már Verstappen is villantott, legjobb idejével a két Ferrari mögött a harmadik pozíciót szerezte meg, ráadásul további bizakodásra adhat okot, hogy versenytempója gyorsabbnak bizonyult Vettel és Leclerc hosszú etapjainál is. A holland azonban a kissé kaotikus pénteki napból nem von le fontos következtéseket, mivel szombaton úgyis teljesen más hőmérséklettel találják majd szembe magukat a pilóták.

Verstappen a hosszú etapokon egyenletesen gyorsabb volt a két Ferrarinál


„Az első napunkat egy kicsit az összevisszaság jellemezte az időjárás miatt, ezért a nagymértékben különböző hőmérséklet miatt nem is igazán mutat reális képet. A pozitívumokat azért láthatjuk, az autó egyértelműen jól működik ezen a pályán is. Bőven tudunk még javulni, de mindenképpen pozitív kezdést mutattunk be” – idézi Max Verstappent a Crash.net szakoldal.

„Szombaton viszont kezdhetünk mindent elölről, mivel az időjárás teljesen más arcát mutatja majd. Emiatt nem is tudjuk pontosan megmondani, hol állunk az erősorrendben, ez most nem is számít, mivel a második napon nagy változások is történhetnek” – tette hozzá a hétszeres futamgyőztes, aki előzetesen arra számított, hogy győzelmi esélyei lesznek Interlagosban. Egyelőre a Red Bull teljesítménye csak megerősíthette ebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: