DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen és Hamilton fegyverszünetet kötött egymással

Érdekes, néha már komikus szópárbajt vívott egymással a két kiváló és agresszív pilóta az elmúlt hetekben. Bár barátok nem lesznek, megegyeztek, hogy innentől a nyilvánosság előtt nincs beszólogatás.

A Mexikói Nagydíjon kezdődött a holland és a brit ász összetűzése az időmérő edzés után. Max Verstappen saját bevallása szerint tudott Valtteri Bottas balesetéről az utolsó kanyarban, mégsem emelte el lábát a gázpedálról, emiatt azonban háromhelyes rajtbüntetést kapott, tehát pole-pozícióját kénytelen volt a negyedik rajtkockára cserélni.

Lewis Hamilton példásan súlyos büntetést követelt Verstappen „elfogadhatatlan” vezetése miatt, a holland azonban rögtön válaszolt és panaszkodni kezdett, hogy akkor a világbajnoki címvédőt miért nem büntetik, hiszen ő is javított az utolsó körében és szintén Bottas mögött érkezett a pályán.

Austinban tovább folytatódott a pszichológiai háború, a Q2 végén Hamilton akkor előzte meg a felvezető kör végén a Red Bullt, amikor már az íratlan szabály szerint nem szokás, ezen Verstappen felhúzta magát és visszatámadott, kis híján baleset lett a vége. Azzal vádolta meg később Hamiltont, hogy nemtörődöm módon vezet a pályán és sosem érdekli, hogy más is van ott rajta kívül.

Vajon akkor is kitart a békesség, ha jövőre a világbajnoki címért harcolhatnak?


A holland pilóta édesapja, Jos Verstappen osztotta meg a Ziggo Sport adásában, hogy rivalizálás ide vagy oda, abbahagyják egymás nyilvános kritizálását a médiában, nem lesz több beszólogatás. „Maxnek és Lewisnak nem kell, hogy barátok legyenek. De beszéltem az elmúlt hetek történéseiről Maxszel, úgyhogy vélhetően legközelebb már nem kell ilyeneket elemeznünk a sajtóban.”

„Teljes mértékben a pályán végzett munkájára kellene összpontosítania, amikor pedig egy-egy hasonló esetben az újságírók próbálnak feszültséget kelteni, egyszerűen azt kell mondania, hogy nem történt semmi. Szem- és fültanúja voltam, ahogy Max és Lewis az austini futam előtt beszélgetnek és megegyeztek abban, hogy a sajtóban nem piszkálják tovább egymást. Ha valami vitatott eset történik, négyszemközt fogják lerendezni” – osztotta meg információit Jos Verstappen.

Lewis Hamilton a Channel 4 adásában szintén nem csinált titkot abból, hogy fegyverszünetet kötött kiváló képességű riválisával. „Már a verseny előtt beszéltem Maxszel, valami olyasmit mondtam neki, hogy haver, te igazán nagyszerű pilóta vagy. Bármi rossz is történt köztünk, felejtsük el, mert ez igazából csak egy felfújt hülyeség, valójában nem is vagyunk rosszban, semmi különös nem történt. Ha van bennünk tüske, szabaduljunk meg tőle, menjünk ki a pályára és versenyezzünk egy jót.”

„Ő a jövő világbajnoka, de természetesen keményen azon fogok dolgozni, hogy minél inkább elodázzam az idejét, hogy legyőzzön. Igyekszem megállítani őt, ameddig tudom, de nagyon élvezem a vele való csatározást” – tette hozzá Hamilton. Verstappen egyébként is nagyon formában volt Austinban, mivel a futam után a Ferrariba is páros lábbal beleállt, csalással megvádolva az olasz istállót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: