DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Binotto perrel fenyegette meg Hornert

Tovább gyűrűzik az Austinban kipattant botrány, amikor is a riválisok burkoltan, vagy nyíltan csalással vádolták meg a Ferrarit. A vörösök csapatfőnöke a hírek szerint megfenyegette a riválist.

Az USA Nagydíjának hétvégéjén Lewis Hamilton, Toto Wolff és Max Verstappen is komoly utalásokat tett arra, hogy a Ferrari erőforrása simán lehet, hogy az évad második felében nem volt egészen legális. Max Verstappen odáig merészkedett, hogy nyíltan csalónak titulálta a Scuderiát, ezzel egyébként saját édesapja sem értett egyet.

A Ferrari a sajtón keresztül már kifejezte felháborodását a vetélytársak vádaskodása miatt, ugyanakkor sajtóhírek szerint ennél jóval több is történt az ügyben. Mattia Binotto nem nyugodott bele Austinban abba, hogy a Red Bull részéről ilyen nyíltan csalással és szabálytalan versenyautóval vádolják meg csapatát és ingerülten kereste fel Christian Hornert, a rivális csapatfőnökét.

Austinban nem volt ilyen baráti hangulat a felek között


A bikák ugyanis hivatalos útra is léptek az olasz istálló megoldásait firtatva, de alighanem Verstappen nyílt vádaskodása verhette ki a biztosítékot Binottónál. A spanyol MotorLat újságírója, Yhacbec Lopez ugyanis szem- és fültanúja volt annak, ahogy a svájci szakember felkeresi Red Bullnál dolgozó kollégáját a paddockban és egyre nyilvánvalóbb veszekedést vélt felfedezni.

„Mattia kizárólag Hornert kereste meg akkor a paddockban a sajtótájékoztató előtt. Kemény hangnemben beszélt a Red Bull csapatfőnökével, mindkét részről elhangzottak a panaszok, amit pedig egyértelműen kihallottam a beszélgetésből, az egy fenyegetés volt (Binottótól), hogy jogi útra tereli az ügyet” – írja Lopez.

„Horner azzal védekezett, hogy ő csak megosztotta álláspontját, Mattia viszont elég szigorú hangnemben válaszolt neki, a párbeszéd teljesen nyilvánvalóan feszültséggel teli zajlott” – zárta gondolatait Lopez. A Ferrari csapatfőnöke továbbra is teljesen biztos saját igazukban. „Mit mondhatnék? Reméljük, hogy az FIA minél előbb tisztázni fogja mindenki számára, hogy minden egyes megoldásunk legális és nem csalunk” – reagált Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: