DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Felháborodva reagál a Ferrari a csalásvádra

Binotto csalódott, Leclerc viccnek nevezi a riválisok, főként Verstappen megjegyzéseit. A csapatfőnök azzal érvel, az időmérőn közel voltak a pole-hoz, a futamon a tapadással voltak gondok – miről beszélnek a gyanakodók?

Több rivális is odaszúrt az USA Nagydíjon egyenesbeli tempót veszített Ferrarinak: szerintük egyértelmű az összefüggés a visszaesés és az FIA héten közzétett, motorral kapcsolatos technikai direktívája között. Lewis Hamilton a szabadedzések után nyilatkozott úgy, érdekes, hogy éppen most lassult a Ferrari, Max Verstappen pedig egészen nyersen fogalmazott a futamot követően, melyen kicsúcsosodott az olaszok hátránya: „nos, ez történik, amikor abbahagyod a csalást!”

„Sok véleményt olvastam és hallottam hétvégén egy technikai direktíváról és az autónkra gyakorolt hatásáról. A verseny végi megjegyzést is hallottam, és nagyon csalódott vagyok miatta” – tisztázta az Autosportnak Binotto, hogy felháborítják a pletykák. „A tények kedvéért: meggyőződésem, hogy tegnap nagyon közel voltunk a pole-pozícióhoz, annyira, mint az előtte levő versenyen.”



„Seb megszerezhette volna, de egyetlen kanyarban talán kissé túl óvatos volt. Charles-nak pedig egyértelmű gondja volt aznap reggel, a harmadik edzés teljesen kiesett neki, és egy korábbi fejlesztésű motort kellett az autójába tenni. Egészen biztos vagyok, hogy a hiba nélkül ő is potenciálisan pole-ban lehetett volna. Akkor miről beszélünk?”

A csapatvezető hozzátette, a futamon, ahonnan csupán egy negyedik hellyel távoztak, szintén nem a végsebesség jelentette a problémát: „Ha megnézzük a versenyt, egyáltalán nem az egyenesbeli tempó volt a gondunk. Az autó tapadásával voltak egyértelmű problémáink az első etapban, mindkét versenyzővel. Az ilyen típusú megjegyzések teljes mértékben rosszat tesznek a sportnak. Mindenkinek körültekintőbben kellene beszélnie” – osztotta ki a gyanakodókat.

Charles Leclerc úgyszintén helyretette Verstappent, akinek véleménye szerint nincs sok belelátása abba, hogyan működik a Ferrari autója: „Hogy teljesen őszinte legyek, ez egy vicc. Fogalma sincs az egészről, nem a csapatunkban van. Mi pontosan tudjuk, mit csinálunk. Nem tudom, miért beszél ilyeneket, semmit sem tud rólunk” – jegyezte meg csípősen az austini negyedik helyezett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: