DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas örül, hogy kicsit keresztbe tehetett Hamiltonnak

A Mercedes második számú pilótáját engedték szabadon csatázni, így Suzuka után ismét megmutatta, mire is képes. A finnt örömmel tölti el, hogy Hamilton nem ünnepelhetett győzelemmel.

A Ferrarit ért csalási vádak és Hamilton újabb világbajnoki elsősége mellett alig beszélnek a másik Mercedes-pilóta kiemelkedősen jó teljesítményéről. A pole-pozícióból indulhatott és kiváló tempót diktált a teljes futam során Valtteri Bottas, mégis félő volt számára, hogy újabb világbajnoki címe felé autózó csapattársa mögött végez az Egyesült Államokban. Láttunk már hasonlót idén, amikor a pályán előrébb tartózkodó azért veszítette el a biztosnak tűnő futamgyőzelmet, mert Hamilton csak egyetlen bokszkiállással teljesítette a versenytávot, míg a rivális kettővel.

Bottas azonban öt körrel a vége előtt a hosszú egyenesben megelőzte Hamiltont és visszataszította a második pozícióba. Bár csatázott a győzelemért, a britnek enyhén szólva sem volt létkérdés a huszonöt pont megszerzése, mivel akár egy nyolcadik helyezéssel is bebiztosíthatta volna világbajnoki elsőségét. Végül a második hely is komoly veszélybe került a hátulról viharos tempóval felzárkózó Max Verstappen ellen, de a Magnussen autója miatt lengetett sárga zászló végül (a holland szerint) megmentette Hamiltont és második lett.

Amikor az első helyezett gratulál a másodiknak...


A Mercedes finn pilótája tavaly egyszer sem nyert, idén viszont már negyedszer ünnepelhetett. „Ezen a hétvégén a győzelem volt az egyetlen útja annak, hogy minimális világbajnoki esélyeimet fenntartsam és esetleg elhalasszam a világbajnok-avatást. A saját részemet tökéletesen végrehajtottam, ez jó érzés. Lewis szintén nagyon erős volt a hétvégén, ahogy általában mindig az” – idézi Valtteri Bottast a Motorsport.com szakoldal.

„Keverednek bennem az érzések, mivel ez a hétvége ismét kiemelkedően jól sikerült, másrészt viszont a világbajnok mögött, a többiek között a legjobbnak lenni nem igazán jó. Természetesen, mindig igyekezni kell megtalálni a pozitívumokat. Ez F1-es pályafutásom eddigi legjobb szezonja, ennek örülök, a versenytempóm tekintetében kifejezetten nagyot léptem előre ebben az évben.”

„Kifejezetten örülök, hogy így nyerhettem meg a versenyt. Nem kérdés, hogy Lewis nagyon nyerni akart, hogy győzelemmel ünnepelhesse világbajnoki címét, de ebben meg tudtam őt akadályozni és ez nagy örömmel tölt el” – fogalmazott Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: