Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 1. csütörtök
F1

Leclerc: Izgi lesz Verstappen mellől rajtolni

Többszörös hátrányból indult neki az időmérőnek Charles Leclerc, de végül sikerült a második sorba kerülnie. Éppen nagy riválisa, Max Verstappen mellől rajtolhat, ami pikáns lehet az első kanyarban.

A teljes harmadik szabadedzést kihagyni kényszerült motorhiba miatt a fiatal monacói, ezzel értékes tapasztalatszerzéstől esett el. A rajtbüntetést csak úgy tudta elkerülni a Scuderia, hogy egy korábbi, már sokat használt erőforrást épített vissza az autóba, ez viszont némi teljesítménycsökkenéssel is jár.

A Ferrari így nem is tudta teljes mértékben kihasználni mostanában látható remek időmérős formáját, Sebastian Vettel másodikként végzett szorosan Valtteri Bottas mögött, Charles Leclerc pedig csak a negyedik kockát csípte meg Max Verstappen mögött, de még így is Lewis Hamilton előtt. A reményeit nem adta fel, bár a rajtnál nem lesz egyszerű dolga az agresszivitásáról híres holland mellett.

Vajon Leclerc számára vasárnap Austinban is felfelé vezet az út?


„Sosem jó, ha valaki a teljes FP3-at kihagyni kényszerül, éppen ez az edzés az, ami a leginkább felkészít az időmérőre. Így is azt mondom, bármi lehetséges vasárnap, a rajt egészen biztosan érdekes lesz. Örülök a negyedik helyezésnek, nem is voltunk messze a pole-pozíciótól. A délelőtti történések után még elégedettek is lehetünk, mert idekeveredni sem volt könnyű” – mondta el véleményét Charles Leclerc a Ziggo Sport kamerái előtt.

„Hogy milyen lesz a start? Igen, közvetlenül Max mellől rajtolni mindig izgalmas. Az első néhány körben nagy csatározásokra számítok, valószínűleg sokan használják majd a könyöküket is” – reagált a hollanddal való rivalizálásra a Ferrari-pilóta. Verstappen többfrontos harcot vív egyébként, az utóbbi időszakban leginkább Lewis Hamiltonnal találtak egymásra, Verstappen az időmérő után is élesen kritizálta Hamilton furcsa, másokkal nem törődő manővereit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?