DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Örülök, hogy most sikerült győznöm

Valtteri Bottas örül, hogy egy olyan pillanatban tudta megszerezni a pole-pozíciót, amikor az igazán számít. Vettel a rajtban, Verstappen pedig a Red Bull versenytempójában bízik.

Lewis Hamilton számára nem alakult valami fényesen az idei USA Nagydíj kvalifikációja, hiszen a világbajnoki cím várományosa csak az ötödik helyről indulhat holnap, míg csapattársa, Valtteri Bottas megszerezte az első rajtkockát.

„Boldog vagyok! Sikerült egy egészen jó kört összeraknom, így elégedett lehetek. Külön öröm, hogy olyankor szereztem meg a pole-pozíciót, amikor az igazán számított, ráadásul egy ilyen fantasztikus pályán” – értékelt Bottas.

„Tegnap még voltak gondjaink az autó beállításával, próbáltuk megérteni, mitől lehetett ez. Ma reggelre sikerült úrrá lennünk a problémákon, fantasztikus munkát végzett a csapat, minden apró részletre odafigyeltek. Nekem is rettentően kellett koncentrálnom, tudtam, hogy képes vagyok rá, és meg is tudtam csinálni!”



„A Q3 elején valamivel rosszabbak voltak a tapadási viszonyok, de ennek ellenére nem igazán zavar, hogy a végén mégsem tudtam javítani” – zárta gondolatait a pole-pozíciós. Mellőle a ferraris Sebastian Vettel rajtolhat majd, aki jókedvűen nyilatkozott di Restának:

„Szerintem innen a belső ívről közelebb van az az első kanyar. Mindenesetre gratulálok Valtterinek, nagyon szoros volt ez az időmérő. Talán még bennehagytam egy kicsit a körömben, nem sikerült egy igazán tökéletes kört futnom. Két egész jó kört sikerült összeraknom, de pont az a kevés hiányzott, amit nem tudtam megtalálni” – mondta a pole-ról 12 ezreddel lemaradó Vettel.

„Holnap szeretném jól elkapni a rajtot. Elég hosszú ez az egyenes az első kanyarig, talán ki tudom majd használni az erőfölényünket. Mind közepeseken rajtolunk, így ebből a szempontból senki sem lesz előnyben, amint mondtam, a legfontosabb, hogy jól kapjuk el a rajtot.”

Max Verstappen a harmadik helyen zárt, aki a Red Bull ígéretes hosszútávú tempójában bízik: „Számunkra ez az eredmény nem rossz. Sokkal versenyképesebbek voltunk idén, mint tavaly. Általában jobbak vagyunk vasárnaponként, itt pedig különösen jónak ígérkezik a versenytempónk. Éppen emiatt reménykedve várom a holnapot!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: