DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone: Csak így lehet bajnok jövőre a Ferrari

A Formula-1 korábbi egyszemélyes ura szerint mindenáron békére van szükség a Ferrarin belül, hogy jövőre megszerezzék a világbajnoki címet. A Vettel-Leclerc páros egyértelműen a legerősebb.

Monza után a sajtó és a rajongók is egyre inkább megkérdőjelezték Sebastian Vettel helyét a Scuderiánál. Tény, hogy 2018 nyara óta a négyszeres világbajnok számos komoly hibát követett el, időnként egészen megmagyarázhatatlan szituációkban. Ezzel azt érte el, hogy a Belga és az Olasz Nagydíjon aratott győzelmeivel már a fiatal Charles Leclerc került előtérbe és sokak szerint az elsőszámú pilóta rangot is megkaparintotta.

Vettel azonban képes volt megújulni, a szingapúri szerencsés győzelme óta remekül teljesít (bár a suzukai hibája a rajtnál nagyon sokba került), igaz, nyers tempóban továbbra is Charles Leclerc tűnik jobbnak. Ecclestone szerint viszont az ifjú monacói még túl sokat hibázik, ezt ki kell javítania jövőre.

A Ferrari autója a leggyorsabb, jövőre a csapat is a legjobb is lesz?


„A srác nagyon jó, de egyelőre még túl sok hibát követ el a Ferrarinál. Pont úgy, ahogy Max Verstappen tette még pályafutása elején. Csak akkor mehet egy csapat a világbajnoki elsőségért, ha béke van a pilótafülkében, ahogy most Sebastian Vettelnél is. Rendben, valóban sutba dobott néhány futamot idén, rengetegen kételkedtek már benne, de láthatjuk, hogy képes volt újra visszatérni és megújulni” – ecsetelte véleményét Ecclestone a Speedweek.com szakoldalnak.

„A Ferrarié a legerősebb pilótapáros 2020-ban. Már az idei év nagyobb részében is a leggyorsabb autóval rendelkeztek, de ezt csak kevésszer tudták pontokra váltani. Ha valaki az élre kerül, tudnia kell élni a lehetőséggel. Különösen akkor, ha jövőre minden téren Maranellóban készítik majd a legjobb autót” – tette hozzá a brit üzletember, az F1 egykori ura.

A napokban Nick Heidfeld is éppen arról beszélt, hogy szerinte nem tart már sokáig a Mercedes és Hamilton uralma a Formula-1-ben, akár már 2020-ban is esélyesnek tartja a Ferrarit a hatalomátvételre. Ezt erősítette meg most Bernie Ecclestone véleménye is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: