DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Toro Rosso és a Honda is remekel Mexikóban

A pénteki edzésnap legkellemesebb meglepetését a Toro Rosso-Hondák okozták Mexikóvárosban. Délután már Hamiltonra is veszélyes volt a faenzai kiscsapat, egyelőre nagy a bizakodás.

Már délelőtt is jól kezdett a két Toro Rosso, stabilan került a legjobb tízbe mindkét pilóta. A második szabadedzésen aztán rátettek még egy lapáttal, a hatodik és hetedik pozícióban végeztek. Danyiil Kvjat több, mint egy másodpercet javított és csak bő másfél tizeddel maradt el Lewis Hamilton legjobb körétől.

„Egészen biztató pénteki napon vagyunk túl, a teljes programunkat sikerült teljesítenünk mindkét edzésen. Rengeteg adatot gyűjtöttünk, amit kielemezhetünk és ezek segítségével a lehető legjobban felkészülhetünk az időmérőre és a versenyre. Jó érzés volt ma vezetni az autót, de tovább kell dolgoznunk, hogy minél inkább megismerjük a pályát, így a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből” – nyilatkozta boldogan Danyiil Kvjat.

Verstappen mellett a Toro Rossók is kiemelkedően jól futnak eddig


Csapattársa hasonlóan lelkesen fejezte be az első edzésnapot. „Kitűnő pénteki napot zártunk! Kellemes vezetni az autót és a délutáni edzésre sikerült jócskán fel is gyorsulnunk. Különösen a közepes keveréken megy igazán remekül a gép. Sajnos, a lágyakon nem sikerült tovább javítanom, mert akadt egy-két apróbb vezethetőségi gond, de látjuk, hogy megvan a tempónk, ráadásul még bőven tudunk is fejlődni. Összességében kifejezetten ígéretes a sebességünk, szombaton megpróbálunk még többet kihozni az autóból” – erősítette meg a pozitívumokat Pierre Gasly.

A két autó közel 130 kört tett meg a két szabadedzésen probléma nélkül, a Hondát nemigen zavarja a magaslati levegő. „A két gyakorlás zömét azzal töltöttük, hogy a legjobb beállításokat megtaláljuk ebben a komoly tengerszint feletti magasságban. Összességében az erőforrás simán, gond nélkül teljesítette a napot, de még némi finomhangolás szükséges ahhoz, hogy kihozzuk a legjobbat, ezt éjszaka el is végezzük. Biztató látni, hogy délelőtt mind a négy autónk, délután pedig (Albon balesete miatt) három könnyedén bekerült a legjobbak közé. Reméljük, a következő két napra is megmarad a lendületünk” – elemezte a helyzetet Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója. Ha jövőre tényleg még inkább felzárkózik a japán gyártó, az nem csak a Red Bullnak, de a Toro Rossónak is komoly előnnyel jár majd.

Ha tartja jó formáját a csapat, akkor valóban veszélyes lehet az összetettben akár a gyári Renault-ra is és megcsípheti az ötödik helyezést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: